'Ucuz Çapa Motoru Aldim' Diye Sevinirken 9 Bin 500 Lirasindan Oldu

Konya’da çapa motoru almak için internette inceleme yaptigi sirada ucuz ürünle dikkat çeken baska bir siteye link üzerinden yönlendirilen bir kisi, 9 bin 500 lira olan ödemeyi yaparak çapa motorunu siparis etti. Bir süre sonra ayni siteden "hatali islem yaptiniz, 9 bin 500 lirayi tekrar göndermeniz gerekiyor" denilince dolandarildigini anlayan sahis polise basvurdu.

'Ucuz Çapa Motoru Aldim' Diye Sevinirken 9 Bin 500 Lirasindan Oldu
Olay, geçtigimiz günlerde merkez Selçuklu ilçesi Yazir Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, çapa motoru almak için internette arastirma yapan 43 yasindaki Ahmet Tayfur, diger ürünlere göre fiyati daha uygun olan ürünü incelemeye basladi.

Inceledigi link içerisindeki ürünün uygun fiyat olmasi nedeniyle Ahmet Tayfur, site üzerindeki dolandiricilarin agina takildi. Dolandiricilarin kendine gönderdigi linkten ürün fiyatinin tamaminin ödenmesi halinde kargonun kendisine gönderilecegi bilgisi üzerine Ahmet Tayfur, link üzerinden 9 bin 500 lira olan ödemeyi yapti. Bir süre sonra dolandiricilar, Ahmet Tayfur ile tekrar iletisime geçerek ‘hatali islem yaptiniz’ 9 bin 500 lirayi tekrar göndermeniz gerekiyor’ dedi.

bunun üzerine dolandirildigini fark eden Ahmet Tayfur, polis merkezine giderek sikayetçi oldu.

“Vatandaslar ucuz diye baska tanimadigi bilmedigi insanlardan alisveris yapmasinlar”

Dolandiricilarin agina takilarak 9 bin 500 lirasindan olan Ahmet Tayfur, "Internet üzerinden alisveris sitelerinden çapa motorunu alabilmek için arastirma yapiyordum. Hesapli bir ürün denk geldi, mesaj gönderdim bana numarasini gönderdi. Bu numara üzerinden aradim konustuk ve pazarligini yaptik. Sonra bana bir link atti beni yönlendirerek bu link üzerinden çapa motorunun anaparasi olan 9 bin 500 lirayi gönderdim. Daha sonra hayirli olsun iki tarafa diyerek telefonu kapattik. 5 dakika geçmeden aracilik yapan sitenin muhasebe departmanindan oldugunu söyleyen kisi aradi beni. Para transferinizde eksiklik oldugundan dolayi ayni parayi tekrar yatirmami önceki yatan parami da hesabima geri göndereceklerini söylediler. Ben süphelendim neden böyle bir sey yapiyorsunuz diye? Ben parayi gönderdim neden bir daha göndereyim dedim. Ben bu kisilere beni 5 dakika sonra aramalarini söyleyerek telefonu kapattim. Ben tekrar saticiyi aradim, durumu anlattim. Ben siparisi iptal ediyorum ücretin iadesini isteyecegim dedim. Oda bana tamam diyerek telefonu kapatti. Ben bu alisveris sitesinin asil müsteri hizmetlerini aradim, oradan da benden bu linki istediler ve bana bu linki kullanmadiklarini sahte oldugunu söylediler. Beni tekrar sahte müsteri hizmetleri aradi ve paranin bir hafta içerisinde iade edilecegini söylediler. Tabi ben bu sirada dolandirildigimi anladim. Vatandaslar ucuz diye baska tanimadigi bilmedigi insanlardan alisveris yapmasinlar. Özellikle bilmedikleri insanlarin hesabina para gönderirken, satici ile hesap numarasinin ayni olup olmadigini kontrol etsinler” dedi.



“Ürünü satin almak için hemen para gönderilmemesi lazim”

Dolandiricilik olaylarina karsi uyarilarda bulunan Konya Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirliginde görevli polis memuru Cafer Marasli, "Eger ürün çok cazip bir fiyattan satisa sunulmussa çok iyi arastirilmasi gerekiyor. Ürünü satin almak için hemen para gönderilmemesi lazim. Bu paralar üçüncü sahislarin kullandigi banka hesap numaralarina geçiyor ve ulasmak mümkün olmuyor. Mutlaka güvenilir sitelerden alisveris yapilmasi gerekiyor. Bu sitelerin de sahte olup olmadigini anlamak için, internet adreslerinin kontrol edilmesi sart” diye konustu.

Kaynak: İHA