Sahili Döven Dev Dalgalari Dondurma Yiyerek Izlediler

Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde Karadeniz kiyisina yapilan kafede vatandaslar, sahili döven dev dalgalari dondurma yiyerek izledi.

Sahili Döven Dev Dalgalari Dondurma Yiyerek Izlediler
Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesinde etkili olan siddetli rüzgar hayati olumsuz etkiledi. Rüzgar ile birlikte Karadeniz’de büyük dalgalar olustu. Boyu yer yer 2 metrenin üzerine çikan dalgalar sahil kenarinda bulunan bir kafenin adeta duvarini dövdü.

Kafede buluna müsteriler dalgalarin kafenin duvarlarini dövmesini dondurma yiyerek izledi. Cam kenarinda oturarak dondurma yiyen vatandaslar, kafenin boyunu asan dev dalgalara aldiris etmeden dondurmalarini yemeye devam etti.

Istanbul’dan Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesini gezmek için geldigi söyleyen Mükerrem Aydin, dondurma yiyerek dev dalgalari izledigini belirterek, "Harika bir duygu, ayrica dalgalari çekmek isterken de islandim. O da güzeldi, dalgalari çekiyordum ama islandim” dedi.

Isletme sahibi Abdurrahman Özcan ise, Karadeniz’in hirçin dalgalarinin boyunun bazen 2 metrenin de üzerine çiktigini ve kafede bulunan müsterilerinin dev dalgalari büyük bir heyecanla izledigini söyledi.



Insanlarin dogal bir ortamda dalgalarin ve denizin içerisinde vakit geçirdiklerine isaret eden Özcan, “Denizdeki dalga ile kafedeki müsteriler arasinda sadece cam bulunuyor. Bu sadece Isviçre’de bir nehirde var bu sekilde, bizlerde dogal olarak dalgalari izlerken insanlara adrenalin yasatmayi istedik. Insallah bir sikinti yasamadan bunlari insanlara sunabilirsek en büyük mutlulugu yasamis olacagiz” dedi.

Camlarin kirilmaz oldugunu ifade eden Özcan, vatandaslari Çatalzeytin’e gelerek bu heyecani yasamaya davet ederek, “Yine de iddia etmiyoruz camlarimiz kirilmaz diye. Her seyini düsünerek yaptik insallah bir kaza yasanmaz, simdi de insanlar bu camin arkasindan dev dalgalari izleyebiliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA