(ÖZEL HABER) Deprem Aninda Yasadigi Korku Dünyasini Karartti

6 Subat sabahi namaz kilmak için saate bakan 77 yasindaki Gaziantepli Sermin Baysal depreme yakalandi. Daha önceden bir gözü görmeyen Baysal, yasadigi korkudan dolayi diger gözünü de kaybetti.

(ÖZEL HABER) Deprem Aninda Yasadigi Korku Dünyasini Karartti
Gaziantep’te yalniz yasayan ve bir gözü görmeyen 77 yasindaki Sermin Baysal, deprem sabahi kalkarak namaz kilmak için saate bakti. Saatin 4 oldugunu gören Baysal yataginda otururken deprem basladi.

Yasadigi korkuyla panikleyen ve bir gözü görmeyen Baysal diger gözünü de kaybederek tamamen görme engelli oldu. Depremden önce sürekli gittigi Sahinbey Belediyesi Binevler Sosyal Tesisleri’nde görevli egitmenler artik gözleri görmeyen ve evden çikamayan Baysal’in her hafta evinde kisisel bakimini yaparak onu bir nebze olsun mutlu ediyor.

“Deprem aninda yasadigim korkudan dolayi gözümü kaybettim”

Deprem aninda yasadigi korkuyla gözünü kaybettigini belirten Sermin Baysal, “Sabah kalktim telefonun saatine baktim tam saat daha 4’tü. Daha 2 saat 10 dakika var ezanin okunmasina dedim ve yatakta otururken deprem basladi.

Bende evde yalniz yasiyorum. O esnada gözüm görmemeye basladi doktorlar korkmussun diyor. Depremden önce zaten sol gözüm görmüyordu. Deprem aninda ise sag gözümü de kaybettim” dedi.



“Ne zaman ararsam evime gelip yardimci oluyorlar”

Baysal, Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’na tesekkür ederek, “Sag olsunlar her hafta gelerek benim saçlarimi düzeltiyorlar kisisel bakimlarimi yapiyorlar. Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’na çok tesekkür ederim. Iyi ki böyle güzel bir tesis açmis. Ben ne zaman telefon açsam hemen gelip hizmetimi görüyorlar çok memnun oluyorum” seklinde konustu.



“Sermin Teyze’ye evinde hizmet ediyoruz”

Sahinbey Belediyesi Binevler Sosyal Tesislerinde kuaförlük egitmeni olan Mine Yildiz ise “Belirli araliklarla bizim zaten yaslilara hizmetimiz oluyordu. Sermin teyzede zaten tesisimize daha önce hep gelirdi. Onun gibi yasli teyzelerimize ücretsiz bakimlarini yapip gönderiyorduk. Sermin teyze daha sonra gözünden rahatsizlaninca simdi evinde kendisine hizmet ediyoruz. Ne ihtiyaci varsa gideriyoruz. Daha önce zaten bir gözü görmüyordu. Depremden sonra öteki gözünü de kaybedince artik hiç göremiyor” diye konustu.

Sermin Baysal son olarak Sahinbey Belediye Baskanini evinde misafir etmek istedigini belirtti.

Kaynak: İHA