O Projede Sona Yaklasildi, Tamamlandiginda 100 Kisiye Istihdam Saglayacak

Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin ve Vali Yilmaz Simsek Sivas Belediyesi tarafindan Kati Atik Depolama Sahasinda yapimi devam eden Cam Sera Projesinde incelemelerde bulunarak ilk fidenin agustos ayi içerisinde dikilecegini söyledi.

O Projede Sona Yaklasildi, Tamamlandiginda 100 Kisiye Istihdam Saglayacak


Sivas’ta her alanda örnek projelere imza atan Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin, tarimsal alanda kente deger katacak, ihracat potansiyeli yüksek ve yaklasik 100 kisiye istihdam saglayacak Cam Sera Projesinde gelinen son durum hakkinda bilgi aldi.

Yillik 3 milyon Euro gelir elde edilecek

Sivas Valisi Yilmaz Simsek ile birlikte Cam sera Projesini gezen Baskan Bilgin, tesisten yillik 3 milyon Euro gelir edilecegini söyleyerek “Sivas Belediyesi ve özel sektör ile birlikte Sivas’a kazandirdigimiz cam sera projesini inceliyoruz. Bilindigi üzere Sivas’in çöpünden ülke ekonomisine deger katan projeleri birer birer hayata geçiriyoruz. Çöpümüz kati atik alaninda toparlanarak önce ayristiriyoruz oradan çikan gaz ile enerji üretimi yapiyoruz. Yaklasik 5 bin hanenin elektrigini karsilayacak bir enerji tesisimiz var. Biz sifir atik projesi çerçevesinde enerji üretiminden ortaya çikacak isidan da bu bölgede yaklasik 40 dönüm arazi üzerine insa edilen yillik 3 milyon Euro gelir elde edecek 100 kisinin istihdam edilecegi modern ve sifir atik projesine uygun olarak çevreci bir tesis kazandiriyoruz. Belediyemizin destekleri özel sektörümüzün yatirimi ile yapilan proje tamamlandigi zaman hem çevreye duyarli bir tesis kazandirilmis olacak hem sifir atik projesine uygun olarak çöplerimiz düzenli depolama alaninda çevreye zarar vermemis olacak. Oradan çikan gaz ile enerji üretilmis olacak. Enerji üretiminden ortaya çikan isi ile birlikte bu tesiste 100 kisinin istihdam edilecegi tesis sehrimize kazandirmis olacagiz. Insallah agustos ayinin sonu gibi de burada ilk fide dikimini de gerçeklestirerek açilisini yapacagiz. Sehrimize hayirli olsun” dedi.



40 dönüm alan üzerine insa ediliyor

Sivas Valisi Yilmaz Simsek, “Sivas Belediye Baskanimiz Hilmi Bilgin ile birlikte örnek yesil çevreci önemli bir projeyi ziyaret ediyoruz. Burada çöpler bertaraf ediliyor ve çöplerden enerji üretiliyor. Çikan enerji de 1,4 megavatlik bir enerji hem piyasaya veriliyor diger taraftan da ortaya çikan sicak su da seralarda kullanilarak içerisinde bulundugumuz tesiste üretime dönüstürülecek. Burada insallah 40 dönüm üzerinde bir sera tesis edildikten sonra yillik 3 milyon Euroluk da bir gelir elde edilecek. Bu tesiste yaklasik 100 kisi de istihdam edilecek. Sivas Belediyemizi ve bu örnek projeyi ortaya çikaran firmamizi tebrik ediyorum.” dedi.



Topraksiz cam sera projesi, ihtiyaç duydugu enerji ve isiyi mevcut çöpten enerji üretilen tesisten alacak. Buradaki gaz motorlarinin egzozlarindan, ceket suyu sicakligindan ve atmosfere sunulan atik isidan faydalanilarak topraksiz tarim ürünleri yetistirilecek.
Kaynak: İHA