Kamyon Ile Tirin Karistigi Kaza Sonrasi Tüpler Patladi, Dumanlar Kilometrelerce Uzaktan Görüldü

İçel’in Tarsus ilçesinde otoyolda tüplerin yüklü oldugu kamyon ile tirin karistigi kaza sonrasinda patlamalar meydana geldi, alevler yükseldi. Tüplerin patlayarak savrulmasi sonrasinda çevrede yangina da neden olan olaya itfaiye ekipleri müdahale etti.

Kamyon Ile Tirin Karistigi Kaza Sonrasi Tüpler Patladi, Dumanlar Kilometrelerce Uzaktan Görüldü
Kaza, Tarsus Takbas mevkii İçel istikametinde meydana geldi. Tüp dolu kamyon ile tirin karistigi kaza sonrasinda tüpler patlamaya baslayarak yangina neden oldu. Trafigin tek yönlü olarak tamamen durduruldugu olayda yükselen alevler kamyonun tamamini, tirin ise kupa bölümünü sardi. Kilometrelerce uzaktan görülen dumanlar ve alevler dikkat çekti. Otoyol yaninda bulunan agaçlik alana da siçrayan alevler, bitki örtüsüne zarar verdi. Patlayan tüpler çevreye saçilirken, olay yerine çok sayida itfaiye, saglik ve trafik ekibi sevk edildi. Itfaiye ekipleri yangin bölgesinde hem söndürme hem de sogutma çalismasi yapti. Müdahalenin devam ettigi olaydan, sürücülerin sag kurtuldugu ögrenildi.

Polisin olayla ilgili incelemesi sürerken, dumanlari kilometrelerce uzaktan görüntüleyen vatandaslarin, mühimmat deposu patladi zannetmesi dikkat çekti.
Kaynak: İHA