Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi 'Türkiye'nin Savunma Sanayiinde Geldigi Nokta Çok Büyük Bir Gurur Vesilesi'

IDEF 2023 fuarini gezen Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, “Türkiye’nin savunma sanayiinde geldigi nokta çok büyük bir gurur vesilesi. Içisleri Bakanligi olarak biz sehirlerimizde, kirsalda ve mavi vatanda huzur ve güvenin tesisi için variz. En iyi teknolojiyi kullanan, en iyi donanima sahip, en iyi envantere sahip bir bakanligiz ve dünyada bu noktada en iyileri biziz" dedi.

Içisleri Bakani Yerlikaya Açiklamasi 'Türkiye'nin Savunma Sanayiinde Geldigi Nokta Çok Büyük Bir Gurur Vesilesi'
Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Istanbul’da 16’incisi düzenlenen Savunma Sanayii Fuari IDEF 2023’ü gezdi. Emniyet Genel Müdürlügü, Sahil Güvenlik Komutanligi ve Jandarma Genel Komutanligi stantlarini gezen Yerlikaya, sergilenen ürünler hakkinda bilgi aldi. Neten isimli jandarma gösteri köpegi de gösteri yapti. Neten’in gösterisi hayranlikla izlendi.

Fuari degerlendiren Bakan Yerlikaya, “Türkiye’nin savunma sanayiinde geldigi nokta çok büyük bir gurur vesilesi. 21 yil önce savunma sanayiimizde yerli ve millilik orani yüzde 27’dü, bu rakam 83’lere geldi. Bu basarinin mimari Sayin Cumhurbaskanimizdir. Sükranlarimizi arz ediyoruz. Biz Içisleri ailesi olarak, Içisleri Bakanligi olarak düzenli olarak bu fuara katiliyoruz. Hem ihtiyaçlarinizla ilgili yeni gelisen teknolojinin geldigi noktaya sahit olmak hem de bizim hem kara vatanda 783 bin kilometrekarede, 470 bin kilometrekarede sahil güvenligimizle beraber mavi vatanda biz huzur ve güvenligin tesisi için çalisiyoruz. Emniyetimiz hakeza sehirlerde. Üreticiler, savunmayla ilgili olan tüm unsurlarin tasarimcilariyla beraber burada gerçekten büyük beyin firtinalari oluyor ve bunun da nemalarini aliyoruz. Gerek Jandarma Genel Komutanligi, Sahil Güvenlik Komutanligi, Emniyet Genel Müdürlügümüzle iftihar ediyoruz. Buradaki arkadaslarimizla iftihar ediyoruz. Çünkü Içisleri Bakanligi olarak biz sehirlerimizde, kirsalda ve mavi vatanda huzur ve güvenin tesisi için variz. En iyi teknolojiyi kullanan, en iyi donanima sahip, en iyi envantere sahip bir bakanligiz ve dünyada bu noktada en iyileriyiz. Onu da söylemek istiyorum. Çünkü bakanlik olarak biz suçlari önlemek için variz. Önlenemedi, suç gerçeklestiyse bir an önce aydinlatip adalete teslim etmek için. Dolayisiyla teknoloji bas döndürücü bir sekilde ilerliyor. Biz de bilin ki bas döndürücü bir sekilde teknolojiyi içisleri bakani olarak takip ediyoruz. Bu stantlara baktiginiz zaman heyecan göreceksiniz, basarma azmini göreceksiniz ve takim ruhunu göreceksiniz. Ben kahraman jandarma, polisimize, sahil güvenligimize huzurlarinizda bu teknolojik donanima adaptasyon yetenekleri ve kullanma heyecanindan dolayi tekrar tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA