Elazig'da Yangin Tatbikati Gerçegini Aratmadi

Elazig’in Aricak ilçesinde gerçeklestirilen yangin tatbikati gerçegini aratmadi.

Elazig'da Yangin Tatbikati Gerçegini Aratmadi
"Hastane Afet Plani" çerçevesinde Elazig’da yangin tatbikatlari devam ediyor. Son olarak Aricak Devlet Hastanesinde hasta, personel ve servislerde bulunan vatandaslarin katilimi ile tatbikat gerçeklestirildi.

Senaryo geregi çikan yangin sonrasinda hastanede patlama meydana geldi. Hastane güvenlik görevlilerince bosaltilirken, olay yerine Ulusal Medical Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye ve saglik ekipleri sevk edildi. Hastanede mahsur kalan 3 kisi itfaiye ekipleri tarafindan kurtarilirken, yangin aninda düserek yaralanan 2 vatandas ise UMKE ekipleri tarafindan kurtarilarak ambulans görevlilerine teslim edildi. Yaralilar, ambulanslarla kentteki hastanelere sevk edilerek tedavi altina alindi.

Tatbikat hakkinda bilgi veren UMKE Birim Sorumlusu Yalçin Öngören, “Aricak ilçemizde gerçeklesen bir patlama ve sonrasinda olusan yangindan dolayi itfaiye, UMKE ve 112 ekiplerimizle buraya geldik. Malumunuz iklimsel degisikliklerden, sicaklik kaynaklarindan dolayi bizde de bir farkindalik olustu. Ekiplerimizin toplanmasi ve lojistik olarak ekipmanlariyla hazirlanmasi ve ulasimi gibi noktalarda uzak olan ilçelerimizde kendimize bir farkindalik olusturduk. Emegi geçen herkese tesekkür ederim” dedi.

Senaryo geregi patlama sonucunda çikan yanginda 3 kisiyi kurtardiklarini belirten itfaiye amiri Atilla Aytekin ise, personelin yangin konusunda bilinçlendirilmesi için çok iyi bir tatbikat gerçeklestirdiklerini ifade etti.

Kaynak: İHA