Bursa'da Sahte Belgeyle Engelli Raporu Çikaran Dolandiricilar Kiskivrak Yakalandi

Bursa’da sahte belgeyle engelli raporu çikartan 9 kisi, polisin takibi sonucu yakalandi. Süphelilerin içinde kamu görevlilerinin de oldugu ögrenildi.

Bursa'da Sahte Belgeyle Engelli Raporu Çikaran Dolandiricilar Kiskivrak Yakalandi
Bursa Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri saglam ya da engelli orani düsük sahislarin usulsüz sekilde yüksek oranli engelli raporu aldiklarina dair ihbar aldi. Ihbari degerlendiren polisler, ‘nitelikli dolandiricilik ve rüsvet’ suçlarindan çalisma baslatti. Kamu görevlilerinin de aralarinda bulundugu 9 süphelinin, sahte engelli raporu çikarilmasini saglayarak, malulen emeklilik, araç aliminda ÖTV muafiyeti, ücretsiz ulasim karti ve evde bakim ücreti gibi engellilere taninan haklardan yararlanarak kamuyu zarara ugrattiklari tespit edildi. Ayrica, sahislarin rapor alma vaadiyle çok sayida vatandastan da para alarak dolandirdigi anlasildi.

Süphelilerin sahte engelli raporu alinacak kisiler adina hastanelerden randevu aldiklari, tahlil ve doktor muayenelerine girmeden önce süpheliler tarafindan yönlendirilerek sahte raporlar alindigi, eski saglik kurullarinda düsük çikan engelli raporlarinin süpheli sahislarca usulsüz islemler ile yükseltilerek malulen emekli edildikleri polis tarafindan belirlendi.

Polis, dolandiricilari yakalamak için teknik ve fiziki takip baslatti. Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü Mali Suçlar Büro Amirligi ekipleri yaptiklari operasyonda C.K. (48), H.Y. (42), S.Ö. (38), F.V. (39), Y.S. (47), A.O. (48), H.T.Y. (44), A.O.Y. (44) ve H.M. (59) isimli sahislari kiskivrak yakalayarak gözaltina aldi. Süphelilerin evlerindeki aramalarda birçok doktora ait sahte kase, çok sayida muayene evraklari ve baska kisilere ait saglik kurulu raporlari ile sahte belgeler ele geçirildi.

Adliyeye sevk edilen sahislarin islemleri sürüyor.
Kaynak: İHA