Atil Durumdaki Elektrik Panolari Kus Yuvalarina Dönüstürüldü

Vangölü Elektrik Dagitim A.S (VEDAS) Bitlis Müdürlügü, atil durumda olan 150 adet elektrik panosunu kus yuvasina dönüstürdü.

Atil Durumdaki Elektrik Panolari Kus Yuvalarina Dönüstürüldü
VEDAS’a ait atölyelerde onarilarak kus yuvasina dönüstürülen panolar, ekipler tarafindan sepetli vinçle agaçlara takildi. Enerji yatirimlarinin yani sira dogaya ve çevreye de dokunmayi ihmal etmeyen VEDAS, Bitlis’in Tatvan ilçesindeki mesire alaninda bulunan agaçlara 20 adet yuva yerlestirdi. Kuslarin yagmur ve kardan korunmasi için tam anlamiyla yuvaya dönüstürülen elektrik panolari, Tatvan’in yani sira Bitlis merkez ve diger ilçelerinde de agaçlara yerlestirilecek.

VEDAS Bitlis Il Müdürü Bahadir Demir, kis aylarinin gelmesiyle birlikte 150 adet yuvayi agaçlara yerlestirmeyi planladiklarini söyledi.

Demir, “VEDAS olarak Bitlis’te bu yil 300 milyona yakin yatirim yaptik. Bunlardan çogu Bitlis merkez, Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerimizde yatirimlarimizi gerçeklestirdik. Enerji altyapisina yaptigimiz yatirimlardan ziyade dogaya ve çevreye de dokunmayi ihmal etmeden çalisiyoruz. Bu düsüncede atil durumdaki eski elektrik panolarimizi kanatli hayvanlarimiz için kisin yasayabilecekleri mekanlar ve yuvalar haline getirmeye çalisiyoruz. Tatvan Belediyemizin yaptigi mesire alanina bu panolarimizi yerlestirdik. Enerji altyapisina sagladigimiz yatirimlardan ziyade dogaya yaptigimiz bu dokunuslardan dolayi kanatli hayvanlarimizi da unutmamis olmamanin mutluluguyla birlikte emegi geçen arkadaslarimiza tesekkür ediyorum. Tatvan ilçesinde hayata geçirecegimiz 20’nin üzerindeki yuvalarimizla birlikte il genelinde 150’yi askin atil durumdaki panomuzla kanatli hayvanlarimiza kullandirmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA