Kapadokya'nin Zirvesine 111 Bin Kisi Çikti

Dünyanin en büyük dogal gökdeleni niteliginde olan ve Kapadokya’nin zirvesi konumundaki Uçhisar kalesini yilin ilk 6 ayinda 111 bin kisi ziyaret etti.

Kapadokya'nin Zirvesine 111 Bin Kisi Çikti
Kapadokya bölgesinin en önemli turizm destinasyonlari arasinda yer alan ve bölgenin en büyük peribacasi olarak da adlandirilan Uçhisar Kalesi, yerli ve yabanci turistlerin ilgi odagi olmaya devam ediyor. Uçhisar Belediyesinden edinilen bilgiye göre, Uçhisar Kalesi’ni yilin ilk 6 ayinda yaklasik 111 bin yerli ve yabanci turist ziyaret etti. Uçhisar Kalesi girisindeki giselerden giris yapan ve merdivenlerden tirmanarak zirveye çikip kaleden Kapadokya’nin büyülü manzarasini seyreden turistler hatira fotograflari çektirerek bölgeyi gezdi.

Yaz tatili için Kapadokya bölgesini gezmeye gelen Mimar Sümeyye Saçak, “Daha önce bölgeyi gezmistim. Fakat mimar gözüyle tekrar görmek istedim. Harika yerler, herkesin gelip görmesi gereken yerler. Kapadokya’nin yapim teknikleri daha farkli. Betonlarin arasinda sikildik. Böyle yerleri ariyoruz artik. Böyle yapim tekniklerini ariyoruz” seklinde konustu.

Ramazan Saçak da; “Uçhisar kalesi eski teknik ile yapilmis bir yer. Içerisi çok serin, havanin sicakligini hissetmiyoruz. Ilk duragimiz Uçhisar kalesi oldu” ifadelerini kullandi.

Nevsehir merkeze 5 kilometre mesafedeki Uçhisar kalesi, Kapadokya’nin her yerinden görülen en büyük ve en güzel peri bacasi olarak biliniyor. Kalenin zirvesi Kapadokya’nin kus bakisi görülecegi tek yer. Güvercinlik Vadisi’nden, Avanos’a kadar tüm vadiler, Ortahisar Kalesi, Göreme ve, Göreme Açikhava Müzesi, Kiliçlar Vadisi, Kizilçukur, Güllüdere, Çavusin, Boztepe, Aktepe ve Avanos olmak üzere bütün Kapadokya ayaginizin altinda.
Kaynak: İHA