Rusya'da Cinsiyet Degistirmek Yasaklandi

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Rusya’da cinsiyet degisikligi için ameliyat uygulamalarini yasaklayan kararnameyi onayladi.

Rusya'da Cinsiyet Degistirmek Yasaklandi
Rusya’da cinsiyet degistirmek yasaklandi. Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in imzaladigi kararnameyle artik Rusya’da cinsiyet degisikligine yönelik ameliyatlar ve hormon tedavisi yapilamayacak.

Kremlin Bilgi Portali tarafindan “Rus vatandaslarinin sagliginin korunmasina yönelik esaslara iliskin yasa” basligi altinda yayinlanan kararnamede, bundan böyle cinsiyet degistirmek isteyen ve hormon tedavisi görmek isteyenlerin saglik kuruluslarina basvuruda bulunamayacagi aktarildi.

Evlilikler geçersiz sayilacak

Kararnamede, daha önce cinsiyet degistiren ve evlilik yapan kisilerin de evliliklerinin geçersiz sayilacagi ve bu kisilerin evlat edinemeyecegi aktarilarak, dogustan genital organ bozuklugu olan kisilerin cinsiyet degistirme ameliyati ve hormon tedavisi görebilecegi ifade edildi. Kararnamede, Rus aile yapisi ve anayasal ahlaki temellerin korunmasi adina bu kararin alindigi vurgulanarak, Rus vatandaslarinin ve çocuklarin sagliginin korunmasinin amaçlandiginin alti çizildi.

Putin, geçtigimiz yil imzaladigi kararname ile Rusya’da geleneksel olmayan iliski ve cinsiyet degistirmeye dair propagandalari yasaklamisti.
Kaynak: İHA