Igdir'da Site Sakinlerinden Evleri Için Sahte Rapor Çikartildigi Iddiasi

Igdir’da 40 dairelik Parlar Sitesi sakinleri, evleri için sahte rapor çikartilarak kentsel dönüsüm çerçevesinde evlerinin yikilmak istendigini iddia etti.

Igdir'da Site Sakinlerinden Evleri Için Sahte Rapor Çikartildigi Iddiasi
Iddiaya göre, Baglar Mahallesi Atatürk Caddesi üzerinde bulunan 40 dairelik Parlar Sitesi sakinleri, 2000’li yillarda dairelerini mülk sahibi I.P.’den satin aldi. Vatandaslar yasanan bir sorun nedeniyle dairelerinin tapularini alamazken, I.P. vefat etti. Iddiaya göre mülk sahibinin vefati sonrasi çocuklari dairelerin kendilerine ait oldugunu söyleyerek oturanlarin çikmasini isteyince taraflar davalik oldu. Aradan geçen 23 yillik süreçte mahkeme bosaltma karari verse de dairede oturanlarin itirazi ile yürütme durduruldu. Igdir Belediyesi ile elektrik dagitim sirketinin dairelerin su ve elektrigini kesmeye çalismasi ise tansiyonu artirdi. Yetkililerin sitenin güvenilir olmadigi ve kentsel dönüsüm çerçevesinde yikilacagini söylemeleri üzerine vatandaslar duruma isyan etti.

Bina sakinlerinden Metin Yagiz, ”Mülk sahibi I.P.’den biz burayi almisiz, müteahhitle sorunlari oldugu için bizim tapularimizi veremediler. Müteahhidi diskalifiye edebilmek için bize söz verdiler, ’Sizin tapularinizi verecegiz’ dediler. Onlarin ikisi de öldükten sonra çocuklari bize zulmettiler sahte raporlarla, sahte belgelerle. 21 aile var su anda burada. Çoluk çocuk, hasta var. Ev içerisinde oksijenle yasayan hastalarimiz var. Bizleri disariya atmak istiyorlar. Illegal usulsüzlük yapiliyor, suyumuzu ve elektrigimizi kesiyorlar. 10. aydaki mahkeme kararini biz bozdurduk, yürütmeyi durdurduk. Yeni gelen mahkeme karariyla hiçbir tebligat vermeden bugün de gelmis bizim suyumuzu ve elektrigimizi kesiyorlar” dedi.

Bina sakinlerinden Isa Bilir ise, kendilerine herhangi bir tebligat gelmedigini belirterek, “Bu binada 2003 yilindan beri oturuyorum. Bina sahibi ile müteahhidin anlasmazligi oldu. Bize bu yerleri satan müteahhitle noter satislarimiz mevcuttur. Kendileri bir ruhsat sorunu oldugunu, müteahhitle ters düstüklerini söylediler. Dediler ki ’Biz imar affina müracaat edip tapularinizi verecegiz.’ Ondan sonra rahmetli oldu I.P., çocuklari geldi inkar ettiler ve mahkeme açtik. Dava devam ediyor. Mahkeme devam ederken sahislar gittiler sahte bir bina karot testi yaptirdilar, çoluk çocuk çikardilar. 2022 yilinin Ekim ayinda itiraz ettik ve yürütmeyi durdurma karari aldik, tekrar bir durdurma karari aldilar. Üç defa bu sekilde devam etti. Simdi bunlar bizim yürütme durdurma kararimizi durdurmuslar. Biz bakiyoruz belediye haber vermeden hem yikim karari almis hem de bize hiçbir yazi yazmamis. Ekipleri göndermis elektrigi, suyu kesin. Bir yazi yazip uyarmaniz gerekmiyor mu? Bu isin planini uygulayacaginizi söylemeniz gerekmiyor. Maalesef burada 40 aile var, yarisi müteahhidin, yarisi bize ait. Habersiz gelip suyumuzu, elektrigimizi kesmeye çalisiyorlar. Binayi basimiza yikacaklar. Göndersinler iki tane mühendis burada çalisma yapsinlar, çürük çikarsa biz hemen buraya terk edelim” dedi.

Bina sakinlerinden Abdurrahman Aras, binanin kentsel dönüsüm çerçevesinde yikilmasi için sahte rapor çikarildigini iddia ederek, “Karotçu geldi buraya, adama demisler degerler ile oyna. Adamlarla konusmuslar, onu kullanmadilar. Bu sefer baska özel firma getirip buradan karot örnegi aldilar. Bu binanin kolonunu da buradan kestiler” dedi.

Bina sakinleri, tapulari verilmedigi için binanin yikilmasi halinde yillardir biriktirdikleri paralar ile aldiklari evlerinden olmanin korkusunu yasiyorlar.
Kaynak: İHA