7 Farkli Ülkeden Katilan Dansçilar En Hizli Sekilde Çay Içmeye Çalisti

Rize’de 12.si düzenlenen Uluslararasi Tulum ve Kemençe Festivali çerçevesinde düzenlenen "en hizli çay içme yarismasi" farkli ülkeden gelen dansçilar ile gerçeklestirildi.

7 Farkli Ülkeden Katilan Dansçilar En Hizli Sekilde Çay Içmeye Çalisti
Rize merkeze bagli Islampasa Mahallesi’nde bulunan sahil kordonunda bu yil 12’ncisinin düzenlendigi festivalde Türkiye’nin yani sira, Ukrayna, Osetya, Gürcistan, Filistin, Rusya, Yunanistan ve Iran’a ait halk danslari, 650 dansçi tulum ve müzik esliginde gösteriler sundu. Daha sonrasinda "en hizli çay içme yarismasina” Türkiye’nin yani sira Filistin, Iran, Gürcistan, Yunanistan, Rusya ve Kuzey Osetya’dan toplam 7 yarismaci katildi.

1 dakikada en fazla çay içenin kazanacagi yarismada ise adaylar ülkelerinin bayraklari önünde yaristi. Start verilmesi ile sicak çaylari içmeye baslayan bazi adaylarin agzi yandi, bazilari da çaylarini degisik sekillerde sogutmaya çalisti. Verilen süre dolmadan 1 dakikada 3 bardak sicak çay içen Filistinli Hussein Abu Ahmad 1. oldu. Yarismada birinci gelen ekibe kupasi takdim edildi.

Çay içme yarismasina Filistin’den katilan Hussein Abu Ahmad, “Çok mutlu oldum. Bizim takim her zaman kazaniyor. Güçlü bir takimiz. Çay sicak oldugu için içmek çok zordu. Çok kolay oldu. Çayi hiç sevmiyorum” ifadelerini kullandi.

Ankara’dan Rize’ye gelen ve çay içme yarismasinda 2. olan Dilara Topal, yaristigi için gururlu oldugunu belirterek, “Gururluyum aslinda. Arkadasin 3 bardak içtigini görünce biraz zorlamayayim dedim. Tek dikiste içmeye çalisacaktim. Biraz karistirmisim ama ikinci oldum. Dilim çok yandi. Dilim hala yaniyor, nasil yemek yiyecegimi düsünüyorum. Çayi çok seviyorum ama sekerli içiyorum. Rakiplerim çok güçlüydü, bir de yanima büyük gelince çok sasirdim. Yasitlarim gelir saniyordum. Ben hirsliyim birakmak istemedim. Zaten Türkiye’yi temsil ediyorum. Yine de gururluyum” diye konustu.

Kaynak: İHA