Hakkari'de 2. Uluslararasi Kongresine Yogun Ilgi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Uluslararasi 5. Anadolu Bilimsel Arastirmalar Kongresi ve 1. Herkari Uluslararasi Bilim Sanat Edebiyat Kongresi basladi. 3 gün sürecek olan kongreye 40 ülkeden 223’ü yabanci 422 kisi katildi.

Hakkari'de 2. Uluslararasi Kongresine Yogun Ilgi
Herkari Bilim Sanat Edebiyat Dernegi ile Hakkari Üniversitesi, Hakkari Valiligi, Yüksekova Kaymakamligi, Çukurca Kaymakamligi, Esendere Belediyesi, Semdinli Belediyesi ile Iktisadi Kalkinma ve Sosyal Arastirmalar Enstitüsü (IKSAD) isbirligi ile “5. Uluslararasi Anadolu Bilimsel Arastirmalar Kongresi ve 1. Herkari Bilim Sanat Edebiyat Kongresi" basladi.

Y

Kongrenin açilisinda Yüksekova Kaymakami ve Belediye Baskan Vekili Ömer Cimsit, sendere Belediye Baskani Dirbaz Büyüksu, Kongre Baskani Doç. Dr. Aysegül Ayyildiz, IKSAD Enstitüsü Baskani Dr. Mustafa Latif Emek ve Prof. Dr. Akbar Valadbigi de birer konusma yapti.

Kongre baskani Doç. Dr. Aysegül Ayyildiz ise 40 ayri ülkeden 223’ü yabanci toplam 422 kisinin kongreye katildigini bu iki kongrenin Hakkari tanitimi için çok önemli oldugunu söyledi.



Hakkari kültürü, Bilim Tarihi, Egitim Bilimleri, Bilimde çok kültürlülük, Iklim Degisikligi/Küresel Isinma, Salgin Hastaliklar, Afetler, Yapay zeka, Kuantum Teorisi, Nesnelerin Interneti, Siber Güvenlik, Sanat Tarihi ve Edebiyat konu basliklarinda sunum yapilacak kongre 22 ve 23 Temmuz’da da devam edecek.

üksekova ilçesindeki bir otelde dün baslayan 1. Herkari Uluslararasi Bilim Sanat Edebiyat Kongresi’ne Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit, Esendere Belediye Baskani Dirbaz Büyüksu, Kongre Baskani Doç. Dr. Aysegül Ayyildiz, IKSAD Enstitüsü Baskani Dr. Mustafa Latif Emek ve Prof. Dr. Akbar Valadbigi ve çok sayida davetli katildi.

Kaynak: İHA