Kursiyerler Tarihi Mekanlari Gezdi

Bitlis’in Ahlat Halk Egitim Merkezi Müdürlügü Aile Destek Merkezindeki yaz kurslarina katilan kiz ögrencilere yönelik gezi ve piknik düzenlendi.

Kursiyerler Tarihi Mekanlari Gezdi
Ahlat Aile Destek Merkezi bünyesinde bulunan ahsap boyama, tezhip, resim, din egitimi kurslarina katilan toplam 45 ögrenci egitim aliyor. Yaz kurslarina katilan ögrencilerin moral ve motivasyonunu artirmak amaciyla Halk Egitimi Merkezi Müdür Yardimcisi Güven Ayber denetiminde ögrenciler ilk olarak tarihi yerleri gezdi. Selçuklu Meydan Mezarligi basta olmak üzere tarihi mekanlari gezen ögrencilere, Ayber tarafindan bilgi verildi.

Gezinin ardindan ögrenci ve egitmenler, millet bahçesinde piknik yaparak etkinligi sonlandirdi.

Halk Egitim Merkezi Müdürü Namik Kemal Dumanli, yaz kurslarina yogun bir ilgi oldugunu belirterek, “Su an müdürlügümüz bünyesinde açilan çesitli alanlarda yaz kurslarimiz devam ediyor. Ögrencilerimizin yaz boyunca gelisimlerine katki saglayacak egitimlerin yani sira tarihi ve kültürel geziler de düzenliyoruz. Böylece yasadiklari sehrin dogasini ve tarihini de gezerek ögreniyorlar” dedi.

Kaynak: İHA