Seramik Ve Resimle Hayallerini Yansitiyorlar

Tepebasi Belediyesi tarafindan düzenlenen çocuk kurslarinda seramik ve resim egitimine katilan ögrenciler, hayal dünyalarini seramige ve resme yansitiyor.

Seramik Ve Resimle Hayallerini Yansitiyorlar
Tepebasi Belediyesi’nin çocuk kurslari, farkli merkezlerde çocuklarin katilimi ile devam ediyor. Özdilek Sanat Merkezi’nde gerçeklestirilen yaz kurslari da yogun katilim ile sürüyor. Düzenlenen seramik kursu haftanin 4 günü 8-14 yas arasi 16 grupta toplam 100 çocugun katilimiyla gerçeklesiyor. Çocuklar, uzman egitmenler gözetiminde elle seramik sekillendirme yöntemlerini ögreniyor. Seramikten hayvan ve insan figürleri, çanak ve çömlekler, vazolar, kalemlikler, duvar süsleri ve yenililçi çalismalar yapan ögrenciler, sanat ile tanisirken yenilikçi ve farkli düsünme gibi yönlerini de gelistirmis oluyor. Seramik kursuna giden çocuklar, seramigi çok sevdiklerini belirterek, “Burada ortam güzel. Hem seramik yapiyoruz hem de egleniyoruz. Burasi el becerimi artiriyor. Yaz tatilimizi burada degerlendiriyoruz. Zamanimiz güzel geçiyor, bizim için güzel aktiviteler oluyor” dedi.

Resim tekniklerini ögreniyorlar

Resim kursu ise haftanin 5 günü 7-15 yas arasi 10 grup halinde toplam 70 çocugun katilimiyla gerçeklesiyor. Çocuklar, uzman egitmenler esliginde sulu boya, pastel boya, kalem boya gibi temel resim tekniklerini ögreniyor. Resim kursuna katilan çocuklar, “Burayi seviyorum. Resim yapmayi, burayi ve buradaki arkadaslarimi çok seviyorum” dedi.

Kurslara katilan ögrenciler aldiklari egitimden memnuniyetlerini belirtirken, veliler de çocuklarinin güvenli bir ortamda, verimli bir sekilde vakit geçirmesinden dolayi Tepebasi Belediyesi’ne tesekkür ediyor.
Kaynak: İHA