Semt Konagi Yaz Okulu Ögrencilerinden Hayvanat Bahçesi Gezisi

Malatya Büyüksehir Belediyesi ile Türkiye Gençlik Vakfi (TÜGVA) Malatya Temsilciligi ile ortak olarak gerçeklestirilen ortaokul ögrencilerine yönelik Yaz Okulu Programlari çerçevesinde egitim gören ögrenciler Büyüksehir Belediyesi’ne bagli hayvanat bahçesini gezdi.

Malatya Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi’na bagli semt konaklarinda baslayan Yaz Okulu Programlarinda verilen egitimlerin yani sira her hafta ögrencilerle sosyal sorumluluk çerçevesinde çesitli programlar da gerçeklestiriliyor. Dogu Anadolu Bölgesi’nde tek olma özelligine sahip Malatya Büyüksehir Belediyesi’ne ait hayvanat bahçesi, içerisinde 78 türden yaklasik 1300 hayvani barindiriyor.

Yaz okullarinda egitim alan ögrencilerin sosyal alanlarda da faaliyet göstermeleri gerektigini belirten Malatya Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskani Murat Kilinç, “Büyüksehir Belediyesi olarak yaz okullarini egitim ve ögrenime açtik. Semt Konaklarimizda kayitlarimiz devam ediyor. 700 üzerinde kayitli ögrencimiz bulunuyor. Ögrencilerimizi bu hafta hayvanat bahçesini gezdirmeye getirdik. Bu etkinliklerde temel amacimiz çocuklarimizin yaz okulunda egitim ögretim faaliyetleri bitince eglenmeleri ve günü degerlendirme adina farkli aktiviteler yapmak. Bu aktiviteler çerçevesinde bu hafta da hayvanat bahçesini geziyoruz. Depremlerin çocuklar üzerindeki etkilerini bir nebze de olsa azaltmaya çalisiyoruz. Çocuklarimiza ve ailelere hayvanat bahçesini tanitmak ve buranin Malatyalilar tarafindan gezilmesini arzu ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA