Ahlaksiz Sergi Düzenlenen Müzeye Sorusturma Baslatildi
Eskisehir’de bulunan Odunpazari Modern Müze’si (OMM) bünyesindeki "Yas ve Haz" isimli sergiye ’LGBT propagandasi’ yapildigi iddiasi ile Eskisehir Il Kültür Müdürlügü tarafindan inceleme baslatildi. Sosyal medyada büyük tepki gösterilmesi üzerine, özel bir vakfin islettigi Odunpazari Modern Müzesi’nin, “sergi degisikligi” gerekçesiyle 24 Agustos tarihine kadar kapatildigi duyuruldu.

"Böylesi bir çalismanin Odunpazari bölgemizde serginin açilmasini dogru bulmuyoruz”
Konuyla ilgili Eskisehir 1 Nolu Sube Baskani ve ayni zamanda Eskisehir Memur Sen Il Temsilcisi Ibrahim Akar, “Eskisehir’imizde Odunpazari Modern Müzesi (OMM) adli bir özel müzede, ‘Yas ve haz’ adli bir sergi var. Bu sergide de LGBT unsurlarini barindiran, cinsiyet degistirme ameliyatlariyla ilgili, toplumsal cinsiyet esitligi ile ilgili, umuma açik ve herhangi bir yas sinirlamasi olmaksizin düzenlenen bir sergi yer aldi. Biz bu konuyu duyar duymaz hemen konuyla ilgili bir basin açiklamasi yaptik. Dedik ki, ‘Böylesi bir sergi Türk toplumunun, geleneksel aile yapimiz ve bizim medeniyet degerlerimizle bagdasmayan, ahlaki degerlerimize aykiri, ayni zamanda ahlaka mugayir unsurlar içeren bir sergidir. Bu serginin burada herkesin ziyaretine açik bir sekilde olmasini dogru bulmuyoruz. Bu sergiye derhal yetkililer tarafindan müdahale edilip, kapatilmasi noktasindaki tepkimizi gösterdik.’ Bu tepki Eskisehirliler tarafindan da hatta sosyal medya araciligiyla tüm Türkiye’de gündeme geldi. Herkes bizim düsündügümüz minvalde elestirilerini ve tepkilerini ortaya koydu. Bu sergi ilgili alakali Il Kültür Müdürlügü tarafindan yapilan inceleme neticesinde de dün itibariyle sergi ziyarete kapatildi. Böylesi bir konu üzerine gereken islemi yapip, hassasiyeti gösteren tüm yetkili ve etkili makamlara tesekkür ediyoruz. Böylesi bir çalismanin Eskisehir’imizde özellikle bizim tarihi, kültürel ve medeniyet degerlerimizin kusandigi bir bölge olan Odunpazari bölgemizde ahlaksiz serginin olmasini dogru bulmuyoruz” dedi.
“Bu kirli emellerine teslim etmeyecegimizi ifade etmek istiyorum”
Gelen tepkilerden de bahseden Ibrahim Akar söyle devam etti:
“Bundan sonra da böylesi çalismalarini sehrimizde yapilmamasi ve buna cesaret edilememesi adina da, bu tepkilerin, bir örnek teskil edecegini düsünüyoruz. Burada sadece bizler degil, bizim gibi bu hassasiyet tasiyan herkes bu konuyla ilgili tepkisini ortaya koydu. Böylesi çalismalar belki Türkiye’nin baska yerlerinde de yapiliyor. Bunlara hep birlikte tepki göstermeliyiz. Özellikle bizim toplumumuzun ahlakini, aile yapisini bozmaya kalkan, gençlerimizi zehirlemek, onlari ahlaksizliga sürüklemek için var gücüyle çalisan küresel aparatlarin, engellenmesi gerekir. Bu serginin de uluslararasi bir proje oldugunu düsünüyoruz. LGBT projeleri ile müslüman toplulugunun sosyal dejenerasyon çalismalari karsisinda dimdik duracagimizi belirtiyoruz. Bu ahlaksizliklar karsisinda ülkemizin gelecegi olan gençlerimizi, çocuklarimizi bu yapilardan korumak adina üzerimize düsen ne varsa sonuna kadar bu mücadeleyi onlarla verecegimizi ve biz gençligimizi, çocuklarimizi, ailelerimizi bu ahlaksizlarin, bu kirli emellerine teslim etmeyecegimizi ifade etmek istiyorum.”
Escinsel mesajlarin yer aldigi sergi ile Odunpazari Modern Sanat Vakfindan henüz bir açiklama yapilmadi.
