Zehra Bayir Cinayetinde Katil Zanlilari Hakim Karsisina Çikti

Mugla’nin Milas ilçesinde çalistigi isletmede öldürülen ve cesedi isletmenin bahçesindeki suni gölete atilan 18 yasindaki Zehra Bayir cinayetinde saniklarin yargilanmasina baslandi.

Zehra Bayir Cinayetinde Katil Zanlilari Hakim Karsisina Çikti


Kardesinin tedavi parasini kazanmak için Konya’dan Mugla’nin Milas ilçesine gelen ve bir eglence mekaninda sarki söyleyen Zehra Bayir, 24 Temmuz’da çalistigi eglence mekani sahibi ile para meselesi nedeniyle tartisti. Tartismanin ardindan basina sert bir cisimle vurularak öldürülmesinin ardindan cesedi isletmenin bahçesindeki yapay gölete atildi.

Mugla Il Jandarma Komutanligina bagli ekipler tarafindan 18 yasindaki Zehra Bayir’in ölü bulunmasinin ardindan gerçeklestirilen sorusturma çerçevesinde üç kisi tutuklandi, üç kisi de tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Zehra Bayir’in ölümü ile ilgili olarak Ilimder I., Ömer I. ve Ünal K. ‘Kasten öldürme, suç delillerini yok etme, gizleme veya degistirme’ iddiasi ile çikarildiklari mahkemece tutuklandi. Hatice K., Taner K. ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya degistirme’, Ahmet G. isimli süpheli ise ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya degistirme suçuna yardim etme’ iddiasi ile tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Milas Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan Zehra Bayir’in öldürülmesi ile ilgili hazirlanan fezleke Bodrum Agir Ceza Mahkemesine gönderildi. Fezlekede Zehra Bayir’in 24 Temmuz tarihinde gece saat 03.43 ila 15.45 saatleri arasinda öldügü, süphelilerin kullanimlarinda oldugu degerlendirilen araçlara ait plaka tanima sistemi (PTS) ve süphelilerin olay saatinde bulunduklari yeri gösteren baz bilgilerini de gösteren HTS kayitlarinin mevcut oldugu ve dosyaya islendi.

Olayin ilk durusmasi, Bodrum Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Durusmaya tutuklu saniklar, avukatlar ile saniklarin yakinlari katildi.

Saniklarin dinlenmesiyle baslayan durusma tanik Buse G., ardindan taraf avukatlarin dinlenmesiyle sürdü. Durusmada avukatlar arasinda zaman zaman tartisma çikti. Sanik avukatlari, sorusturmanin hem kolluk hem de adli yönden dogru yürütülmedigini belirterek tutuklu saniklarin tutuksuz yargilanmalarini talep etti. Dosyada adi geçen taniklarin dinlenmesi için durusma 5 Ekim tarihine ertelenirken, tutuklu saniklarin tutukluluk halinin devamina karar verildi.

Kaynak: İHA