Zonguldak'ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri

Zonguldak’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsaminda madenci anitinda etkinlik ve demokrasi nöbeti düzenlendi.

Zonguldak'ta 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri
Madenci anitindaki etkinliklere, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Il Emniyet Müdürü Fahri Aktas, Il Jandarma Komutani Kd. Alb. Cezmi Yalinkiliç, Cumhuriyet Bassaccisi Bassavci Abdurrahim Alan, AK Parti Milletvekili Muammer Avci, Zonguldak Belediye Baskani Selim Alan, siyasi parti temsilcileri daire müdürler, kamu kurum ve kuruluslari, sivil toplum kuruluslari ve vatandaslar katildi.

Etkinlikle saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Ardindan Kur’an-i Kerim okunarak dualar edildi. Program konusmalarla devam etti.

Zonguldak Belediye Baskani Selim Alan, “15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve Türk milletinin milli iradesine karsi alçakça bir darbe girisiminde bulunuldu. Bugün buraya milletimizin demokrasi zaferini kutlamak, kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak vatan, millet, bayrak, istiklal ve diger bütün mukaddes degerlerimiz ugruna gözlerini kirpmadan canlarini feda eden aziz sehitlerimizi bir kez daha yad etmek ve kahraman gazilerimize sükranlarimizi sunmak üzere bir araya gelmis bulunuyoruz. FETÖ terör örgütünün bu hain darbe tesebbüsü, Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecegini dis güçlerin eline teslim etmeyi, Türkiye Cumhuriyeti’ni sömürgeci batili devletlerin isgaline zemin hazirlayacak bir kaos ortamina sürüklemeyi, devletin bütünlügünü ve gücünü gerek ulusal gerekse uluslararasi arenada zayiflatmayi, pazarlik gücünü elinden almayi amaçliyordu. Hain hesaplari tutmadi" dedi.

Vali Tutulmaz ise, “8-9 Temmuz 2023 tarihlerinde ilimizle birlikte Bati Karadeniz Bölgesindeki illerimizde sel, su baskini ve taskinlara sebep olan asiri yagislardan olumsuz yönde etkilenen vatandaslarimiza geçmis olsun derken biri ilimizde olmak üzere hayatini kaybeden 3 vatandasimiza Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabir ve bassagligi diliyorum. 15 Temmuz 2016 gecesi yasanan ve devleti tümüyle ele geçirme amaci tasiyan darbe girisimi, asil ve kahraman milletimizin onurlu direnisi ile Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in kararli dik durusu ve liderligi sayesinde bozguna ugratilmis, ülkemizin gelecegine ve demokrasiye sahip çikan, feraset sahibi necip milletimiz tarihte esi görülmemis bir direnis örnegi ve cesaret sergileyerek Fethullahçi terör örgütüne karsi bir demokrasi zaferine imza atmis, demokrasimize kasteden bu, sinsi darbe girisimine karsi, Türk milletinin, verdigi toplumsal destek ve Türkiye’nin gücü ulusal ve uluslararasi kamuoyuna gösterilmistir. 15 Temmuz gecesi alçakça düzenlenen hain darbe girisimine Türk Silahli Kuvvetlerinin vatansever mensuplari, kahraman emniyet güçlerimiz ve milletimizin verdigi karsilik devlet ve milletin bütünlestigi, bir milli irade mücadelesi olarak sanli tarihimizdeki yerini almistir" dedi.

AK Parti Milletvekili Muammer Avci da yaptigi konusmada, “2 bin yillik devlet millet varligimizin en hain en alçak kalkismalarindan olan 15 Temmuz hain FETÖ 7’nci seneyi devriyesinde burada bulunmaktayiz. Öncelikle bu hain kalkismada Vatana için milleti için bizler için gelecegimiz için rahmeti rahmana kavusmus 252 sehidimize Cenab-i Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah mekanlarini cennet eylesin” dedi.

Ardindan Gençlik Spor Bakanliginca Türkiye genelinde es zamanli olarak yapilan sancak kosusunda getirilen Türk bayragi, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’a teslim edildi. Bayrak teslim törenin ardindan kosuda dereceye giren sporculara Vali Tutulmaz ve protokol üyeler tarafindan katilim belgesi verildi.

Programin son bölümünde ise grup derun ve madenci korusu konser verdi. Etkinlik demokrasi nöbeti tutulmasi ve sabah ezanin es zamanin selalarin okunmasiyla sona erecek.
Kaynak: İHA