Konya'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

Konya’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde çesitli etkinlikler düzenlendi.

Konya'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri
15 Temmuz darbe girisiminin engellenmesinin 7. yildönümü dolayisiyla Mevlana Meydani’nda anma programi gerçeklestirildi.

Program mehter takimi esliginde Mevlana Meydani’na anma yürüyüsüyle basladi.

Saygi durusunda bulunulmasi, Istiklal Marsi’nin okunmasi ve Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan alana kurulu ekrandan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in millete seslenisi izlendi.

Programda konusan Konya Valisi Vahdettin Özkan, “15 Temmuz darbe girisimi medeniyetimizden sudur edip gelen sevgiye, barisa, güzelliklere, paylasimlara, adalete karsi bir mesrebi taassuptur. Bu taassubun fiil haline gelmesi ve toplumun yüzde 1’inden az olan kesimin gizli, sakli, medeniyetimizle bagdasmayan, bin bir türlü desise kurularak bütün devletin kurumlarina adeta hakim olmasi ve bunun meydana getirmis oldugu bir patlamanin ifadesidir. Toplumun hissiyatina tercüman olmayan, bütün toplumumuzun geleneklerini tasimayan ve insanlarimizin kahir ekseriyetinin vicdaninda makes bulmamis bir anlayis cebri, zecri, jakoben olarak, vesayet makaminin temsilcileri olarak, gizli sakli olarak, hirsizlikla bir sekilde belli kurumlara yüzde 100 hakim olsaniz bile eger bütün insanlarimizda bir karsiligi yoksa bunun gelecegi yer esfeli safilindir. 15 Temmuz tam da bunun ifadesidir. 15 Temmuz’da medeniyet degerlerimizin korunmasi için sahadet serbetini içmis bütün sehitlerimizin huzurunda manevi tazimle egiliyoruz. Cenab-i Hakk bizi onlarin sefaatine nail etsin. Bütün gazilerimize saglik sihhat diliyorum” dedi.

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay ise, 15 Temmuz 2016 gecesi milletin her bir ferdiyle, asirlar boyu unutulmayacak ve nesiller boyu dilden dile dolasacak bir destan yazdiklarini ifade ederek, “Yüregi vatan sevgisiyle dolu aziz milletimizin kahraman evlatlari 15 Temmuz günü aksam saatlerinde hain FETÖ’nün baslattigi darbe girisimini, günesin dogusuyla birlikte akamete ugratmayi basardi. O gün hürriyet ve istiklal asigi Türk milletinin karsi konulmaz iradesi, en acimasiz ve en sinsi saldirilar karsisinda bir günes gibi yeniden parladi. Bu yüzdendir ki 15 Temmuz, uykuda sanilan, atesi küle döndü sanilan bir milletin genciyle, yaslisiyla, kadiniyla, çocuguyla bir volkan gibi yeri gögü titrettigi muzaffer bir gün oldu. Rabbim, ülkemizi bir daha hiçbir zaman böyle imtihanlarla sinamasin. Birligimizi, dirligimizi ve kardesligimizi ebediyen daim eylesin. Aziz sehitlerimizi saygiyla, rahmetle ve minnetle aniyorum. Gazilerimize göstermis olduklari essiz fedakarlik için sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Programa protokol mensuplari ve Mevlana Meydani’ni bayraklarla dolduran vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA