Bisikletle Dünya Turuna Çikti, 1 Yildir Kayip

Bursa’da geçtigimiz yil Mayis ayinda ailesiyle vedalasip bisikletle Alaska’ya gitmek için yola çikan Soydan Karasinan, 1 yildir evine dönmedi. Interpol’e de basvuran gözü yasli anne Nevriye Güvenç, oglu Soydan Karasinan’in basina bir sey gelmesinden korkuyor.

Bisikletle Dünya Turuna Çikti, 1 Yildir Kayip
Olay, geçtigimiz yil Mayis ayinin 5’inde yasandi. Soydan Karasinan (50) bisiklet ile dünya turuna çikacagini ailesine belirtti.

Daha öncesinde bisiklet ile Türkiye’de çesitli illere giden Karasinan, yasinin ilerledigini söyleyerek son olarak Alaska’yi görmek istedigini ailesine söyledi.

Ailesi ile vedalastiktan sonra Bursa’dan Amerika Birlesik Devletleri’nin Alaska eyaletine dogru bisikleti ile yola çikti. Yolda 1 ay boyunca ailesi ile telefon görüsmesi yapan Soydan Karasinan (50), son telefon konusmasinda annesi Nevriye Güvenç’e “Anne, internetim bitiyor ben Alaska’ya varmak üzereyim. Oraya varinca internetimi güncelleyecegim sonra yine konusuruz” dedi.

O günden beri oglundan haber alamayan Nevriye Güvenç, durumu polis ekiplerine bildirdi.

Nevriye Güvenç “Daglari, tepeleri bisikletiyle gezmeyi çok seviyordu. Asla toplu tasimaya bindiremiyorduk. Uçaga bile binmiyordu. Bir yere giderken “Siz gidin ben bisikletle 1 ay sonra da olsa gelirim” diyordu. Yolda arkadaslariyla beraber gezmeyi çok seviyordu. Romanya’da rahmetli babasi vardi, onu görmeye bisikletle gidiyordu. Bana en son “Yasim 50 oldu, son olarak Alaska’yi görecegim” dedi.

Yola çikti, 1 ay konustuk bir daha da görüsemedik. Yola çikarken bana biraz dargindi, beni evine çagirdi görüsmek için. Ben gidemedim, gitseydim onu ikna ederdim. Bana dargin olarak yola çikti. Sara hastasiydi. Ilaçlar kullaniyordu. Gezmeyi ve hayatin tadini çikarmayi çok seviyordu. Bisikletle bir yere gidip otursun, etrafa bakinca içi açiliyordu. Evde asla tutamazdik, Türkiye’nin her yerini bisikletle gezdi. Ona toplu tasima karti veriyordum, hiçbir zaman toplu tasima kullanmiyordu. Bir yere giderken ben otobüsle gidiyordum, o bisikletle geliyordu. En son giderken “Ben gidiyorum Allah’a ismarladik” dedi.

Kendisine bir rota olusturmus, bizlere de verdi o rotayi. "Beni buradan takip edersiniz" dedi.

Benim oglumun basina bir sey geldi, ya da oglumun nüfus kagidini veya pasaportunu aldilar veyahut vizesi bitti. Kaldi oglum oralarda” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA