Bakan Yerlikaya Açiklamasi 'FETÖ Temizleninceye, Son Terörist Etkisiz Hale Getirilinceye Dek Mücadelemize Devam Edecegiz'

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, FETÖ ve diger terör örgütlerinin sonunu getirinceye kadar kararli mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde Özel Harekat Daire baskanliginda, darbe girisimi gecesi hayatini kaybeden güvenlik güçleri ile vatandaslar için gerçeklestirilen anma törenine katildi.

Darbe girisimi gecesi son sözü Türk milletinin söyledigini dile getiren Bakan Yerlikaya, söyle konustu:

“Bundan tam 7 yil önce, o 15 Temmuz gününün aksaminda, zifiri bir karanlik çöktü güzel ülkemizin dört bir yanina. Isgal dönemlerinde dahi yasanmayan bir ihanet gecesi yasandi o gece. Ellerinde sanli bayraklarimizla yüzbinlerce koca yürek meydanlara kostu. Onlarin her biri, milli iradenin, demokrasinin, milletin, vatanin, Türkiye Yüzyili’nin kahramalariydilar. 15 Temmuz gecesi son sözü toplar ve tüfekler degil, Iman gücü söylemeliydi, milletimizin sarsilmaz iradesi söylemeliydi. Öyle de oldu.”

“Sehitlerimizin aziz hatiralari hiçbir zaman unutulmayacak”

Vatani ugruna canini hiçe sayan sehitlerin her zaman hatirlanacagini söyleyen Bakan Yerlikaya, “Gölbasi Özel Harekat Baskanligi ile Havacilik Dairesi Baskanliginda 51 kahramanimiz; istiklalimize, irademize ve vatanimiza kasteden hainlerin karanlik tertiplerine karsi canlarini siper ettiler. Tarihe isimlerini altin harflerle yazdiran o kahramanlar, ecdadimizdan aldiklari sanli sancagi yere düsürmediler. Aziz sehitlerimizin adi hepimizin yüreklerine naksoldu. Onlarin aziz hatiralari hiçbir zaman unutulmayacak” dedi.



“FETÖ temizleninceye, son terörist etkisiz hale getirilinceye dek mücadelemize devam edecegiz”

Terör örgütlerinin sonunu getirinceye kadar kararli mücadelelerinden vazgeçmeyeceklerini dile getiren Yerlikaya, “Siz Hainler, Ilk bombaladiginiz yerlerin basinda; burasi, Gölbasi Özel Harekat Baskanligi geliyordu degil mi. Çok korktunuz degil mi bizim aslanlarimizdan, özel harekatçilarimizdan çok korktunuz degil mi. Korkun zaten. Sehitlerimiz burada nasil son nefeslerini verdiyse, sizlerin de nefesiniz kesilecek korkudan. O hainler yaptiklarinin bedelini ödüyorlar ve misliyle ödemeye devam edecekler. Devletimiz bütün kurumlariyla firarda olanlarin da ensesindedir. Milletimizin huzur ve güvenligi için, FETÖ temizleninceye, son terörist etkisiz hale getirilinceye dek mücadelemize devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

“Kavganin degil barisin neferi olmaya devam edecegiz”

Her zaman barisi savunacaklarini söyleyen Bakan Yerlikaya, “Bin yildir ebedi vatanimiz kilmak için bu topraklari kanlariyla yoguran kahramanlar silsilesine katilan 15 Temmuz sehitlerimize, borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz. Hamdolsun, bu öyle yüksek bir ruh, öyle bir yürek ki, hiç ölmedi, ölmeyecek. Dün oldugu gibi bugün de, yarin da sirt sirta verip vatanimizi, demokrasimizi, bagimsizligimizi savunmaya, ayristirmanin degil kucaklastirmanin, kavganin degil barisin neferi olmaya devam edecegiz” diye konustu.

Bakan Yerlikaya, konusmasi öncesi sehitler anisina mozoleye çiçek birakti ve Seref Defteri’ni imzaladi. Saygi durusunda bulunulmasi, Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan sehitler için Kur’an-i Kerim okunup dualar edildi. Protokol konusmalariyla devam eden törende ‘Cennet Vatan’ isimli kisa film izletildi.
Kaynak: İHA