Vatandaslarin Ziyaret Ettigi Düzgün Baba'ya Bin 500 Agaç Diktirdi

Almanya’da yasayan Tuncelili Ali Yoleri, her yil binlerce kisinin ziyaret ettigi Düzgün Baba’ya bin 500 agaç diktirdi.

Vatandaslarin Ziyaret Ettigi Düzgün Baba'ya Bin 500 Agaç Diktirdi
Almanya’da yasayan Tuncelili Ali Yoleri, Nazimiye ilçesinde bulunan ve her yil binlerce kisinin ziyaret ettigi Düzgün Baba’ya geçen yil ceviz ve farkli akasya türlerinden 550 agaç diktirdi. Yoleri, bu yil da badem, akçagaç, çam, akasya fidanlari diktirdi. Toplam bin 500 araç diktiren Yoleri, ayrica cemevi çevresine de yediveren güllerinin dikilmesini sagladi.

Agaçlarin dikimine aracilik yapan Yasar Dönmez, “Ali Yoleri agabeyimizin büyük destekleriyle geçtigimiz yil Mehmet Gülmez isimli arkadasimla Düzgün Baba’da 250 ceviz, 300 de farkli akasya türlerinin dikimini sagladik. Bu yil da yine ayni agabeyimizin destekleriyle 400 badem, 350 farkli türde akasya, 100 akçaagaç, 100 çam ve yediveren güllerinin dikimini gerçeklestirdim” dedi.

Dönmez, “Ali Yoleri hemsehrimiz memleketini seven, inanç ve itikadina deger veren son derece degerli biri. Yalniz agaç dikimiyle kalmadi, agaçlarin sulanmasi için su takviyesi için de ekipman destegi sagladi. Kendisine minnettariz. Her insanin çevresine, inanç degerlerine sahip çikmasi gerekiyor. Bu anlamda agabeyimiz örnek bir insan. Kendisine katki ve desteklerinden ötürü hem sahsim hem de Düzgün Baba’yi ziyaret ederek dilek dileyen, kurban kesen tüm hemsehrilerim adina tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA