Tarihi Eser Kaçakçilarina Darbe Açiklamasi 63 Adet Sikke 2 Adet El Yazmasi Kitap Ele Geçirildi

Ankara Il Jandarma Komutanliginca Ankara Il Jandarma Komutanliginca, kültür ve tabiat varliklarinin korunmasi ile kaçakçiligin önlenmesine yapilan yönelik operasyonda 63 adet Bizans ve Roma dönemine ait sikke ele ve birçok tarihi eser ele geçirildi

Tarihi Eser Kaçakçilarina Darbe Açiklamasi 63 Adet Sikke 2 Adet El Yazmasi Kitap Ele Geçirildi
Ankara Il Jandarma Komutanliginca, kültür ve tabiat varliklarinin korunmasi ile kaçakçiligin önlenmesine yönelik çalismalar sürdürülüyor. Bu çerçevede 11-12 Temmuz tarihlerinde Etimesgut ilçesinde yapilan istihbari çalismalar neticesinde M.Y., Y.K. ve F.M. adli sahislarin müsteri arayisinda oldugu, ele geçirdigi tarihi eserleri piyasaya sürerek haksiz kazanç elde edecegi bilgisine ulasildi.

Ankara Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan Ankara Bati Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde gerçeklestirilen operasyonda M.Y.,Y.K. ve F.M. adli sahislarin üstlerinde yapilan arama sonucunda; 1 adet Antik Misir dönemine ait deri üzerine misir ikonlari ve çesitli figürler bulunan el yazmasi kitap 1 adet Antik Misir dönemine ait üzerinde çesitli obje ve figürler bulunan el yazmasi tilsim kitabi 63 adet Bizans ve Roma dönemine ait sikke ele geçirildi.

Bahse konu olayda ele geçirilen tarihi eserlere Anadolu Medeniyetleri Müzesine teslim edilmek üzere el konuldugu, sahislar hakkinda adli islemlere baslandigi bildirildi.

Kaynak: İHA