Seçer Açiklamasi Uygulamali Imar Planlarinda Temel Prensip Belirleyelim'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, meclis toplantisinda ilçelerden gelen uygulama imar planlarina dair tartismalar üzerine, “Konuyu bütün bir İçel ili olarak düsünüp, temel bir prensip belirleyelim ve bunun çalismasini yapalim. Mecliste onaylatalim ve ilçeler de o çerçevede çalisma yapsin. O zaman bu tartismalar olmaz" dedi.

Seçer Açiklamasi Uygulamali Imar Planlarinda Temel Prensip Belirleyelim'
İçel Büyüksehir Belediye Meclisinin 2023 Yili Temmuz Ayi Olagan Toplantisinin 2. Birlesimi, Belediye Baskani Vahap Seçer baskanliginda gerçeklestirildi.

Kongre ve Sergi Sarayi Çok Amaçli Salonda yapilan toplantida, komisyonlara havale edilen 10 ve birimlerden gelen 2 madde olmak üzere toplam 12 madde görüsüldü. Toplantinin gündem disi konusmalar bölümünde açiklamalarda bulunan Baskan Seçer, 15 Temmuz darbe girisiminin yildönümü olmasi sebebiyle, “ Darbe girisiminin 7. yil dönümü. Demokrasi ve Milli Birlik Gününde sehitlerimizi rahmetle aniyorum, gazilerimize de saygilarimi sunuyorum. Milletimizin birlik ve beraberligi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin aydinlik gelecegini insa etmek için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz” ifadelerine yer verdi.

Bir meclis üyesinin özel toplu tasima araçlarinda klima açilmadigi ile ilgili sikayetlerin geldigini iletmesi üzerine Baskan Seçer, denetimlerin Büyüksehir Belediyesi Zabita Dairesi Baskanliginda oldugunu belirterek, “Daha siki denetim yapacagiz öyle görünüyor. Diger kurumlar da varsa, diger kurumlara görev düsüyorsa da onlardan da isteyecegiz ama bu tamamen bizimle ilgili bir durumsa biz zabita ekiplerimiz ile bu konuda tedbirimizi alacagiz” diye konustu.

Baskan Seçer, belediye otobüslerinde de klima sikintisi yasayan vatandaslarin Büyüksehire bildirmelerini isteyerek, “Klima sorunu yasadiginiz otobüslerin plakasi ya da sefer sayisiyla ’Alo 185’e bildirmelerini istiyoruz" seklinde konustu.



“Uygulama imar planlarinda temel prensip belirleyelim”

Toroslar 1. Etap Arpaçsakarlar Mahallesi ve Çevresi 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama Imar Plani’na iliskin konu da mecliste görüsüldü. Komisyondan geldigi sekliyle oylanan ilgili madde meclis toplantisinda oy çokluguyla kabul edildi. Baskan Seçer, konuyla ilgili yaptigi açiklamada su ifadeleri kullandi; “Konuyu bütün bir İçel ili olarak düsünüp, temel bir prensip belirleyelim ve bunun çalismasini yapalim. Mecliste onaylatalim ve ilçeler de o çerçevede çalisma yapsin. O zaman bu tartismalar olmaz diye düsünüyorum. Ayni hinterland, ayni topografya, ayni zemin ama birinin sinirlari A ilçesi, bir digerinin B ilçesi. Birinde 15 kat, birinde 21 kat olmasi rahatsiz edici. Hiçbir sözüm yok. Ama 21 kat da genel anlamda rahatsiz verici ise ona bir kota koyalim. Diyelim ki; ‘İçel’de 15 kati geçmesin, 18 kati geçmesin.’ Bu konuda da görüsünü alalim. Siz de olumlu bakiyorsaniz biz de hemen bir çalisma baslatalim bu konuda ve meclise sunalim.”

Yenisehir 1. Etap 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planina aski ilan süresi içerisinde gelen itirazlar ile ilgili farkli komisyonlara müstereken havale edilen konu, meclis toplantisinda görüsüldü. Kot parselleriyle ilgili tartismaya konu olan 43 ve 44.2 No’lu itirazlar oylara sunuldu ve komisyon raporu meclis toplantisinda oy çokluguyla kabul edildi. Oy birligiyle gelen tüm maddeler de meclis toplantisinda oy birligiyle kabul edildi.
Kaynak: İHA