ÖSYM Baskani Ersoy Açiklamasi 'ÖSYM, Adaletin Tesis Edildigi Yerdir'

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) Baskani Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "ÖSYM, kimsenin ayricalikli olmadiginin, hak edenin hakkini alacaginin en büyük teminatidir; adaletin tesis edildigi yerdir" dedi.

ÖSYM Baskani Ersoy Açiklamasi 'ÖSYM, Adaletin Tesis Edildigi Yerdir'
ÖSYM Baskanliginin ana binasinda 15 Temmuz hain darbe girisiminin 7. yil dönümü nedeniyle konferans düzenlendi.

Konferansa ÖSYM Baskani Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy ve Emniyet Genel Müdür Yardimcisi Mustafa Çaliskan, davetliler ve ÖSYM personeli katildi.

15 Temmuz gecesi yasananlarin anlatildigi video gösterimiyle baslayan konferansin açilis konusmasini yapan ÖSYM Baskani Ersoy, 15 Temmuz’da Türkiye’nin devleti ve milletiyle omuz omuza vererek hain girisime karsi koydugunu belirtti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde gösterilen direnis ve mücadelenin tüm dünyaya örnek oldugunu vurgulayan Ersoy, "Tarihin her döneminde sanli zaferleri bulunan milletimiz, 15 Temmuz’da bunlara bir yenisini eklemistir. Kahraman milletimiz, tarihinden gelen bilinç ile tanklara, uçaklara, kursunlara karsi hiç tereddüt etmeden onurlu durus sergilemistir. Bu durus, darbecilere ve emperyalist yapilanmalara vurulmus bir tokattir. 15 Temmuz, tüm dünyaya karsi dün Çanakkale’de oldugu gibi ’Türkiye geçilmez’ söyleminin göstergesidir" ifadelerini kullandi.

Ersoy, Türkiye’nin darbe girisiminden sonra tüm kurumlariyla birlikte kisa bir zamanda toparlandigini aktararak, "Yasanan sürecin ardindan basta ÖSYM olmak üzere devletin tüm birimleri sorumluluklarini yerine getirdi. Bu sorumluluklardan en önemlilerinden bir tanesi içinde bulundugumuz merkez; ÖSYM’dir. ÖSYM, ’Türkiye Yüzyili’ bilinciyle üzerine düseni en etkin biçimde yerine getirmek için özveriyle çalismaktadir. Kurum olarak koydugumuz hedefler ve yakaladigimiz basarilar aslinda çok daha büyük bir hedefe hizmet etmektedir; o hedefimiz de büyük Türkiye ve adil bir dünya. ÖSYM, kimsenin ayricalikli olmadiginin, hak edenin hakkini alacaginin en büyük teminatidir. Adaletin tesis edildigi yerdir" dedi.

Dönemin Istanbul Emniyet Müdürü olan Çaliskan ise 15 Temmuz’a dair bir sunum yapti.
Kaynak: İHA