Kayseri'de 15 Temmuz Sehitleri Için Mevlit Okundu

Kayseri’de 15 Temmuz hain darbe girisiminin 7. yilinda düzenlenen program ile sehit olan 251 kisi için Cuma namazi öncesi mevlit okunurken, Cuma hutbesinde de 15 Temmuz mesaji verildi.

Kayseri'de 15 Temmuz Sehitleri Için Mevlit Okundu
Terör Örgütü FETÖ/PDY tarafindan yapilan ve 251 kisinin sehit, 2 bin 196 kisinin de gazi oldugu hain darbe girisiminin 7. yilinda düzenlenen program ile Cuma namazinda mevlit okundu. Cuma namazi öncesi Hunat Cami’nde gerçeklestirilen programda, sehit olan vatandaslar için Kuran-i Kerim tilavetini okundu. Daha sonra sehitler için okunan hatimlerin de duasi yapildi.

Hutbede 15 Temmuz Mesaji

Öte yandan Cuma namazinda ‘din samimiyettir, istismar ihanettir’ baslikli hutbede okundu. Istismarci insanlarin hedeflerinin Allah rizasinin olmadigi vurgulanan hutbede, “Onlar, Islam’i sahislar üzerine bina ederler. Hak ve hakikatin yegâne temsilcilerinin kendileri oldugunu iddia ederler. Kur’an’in ifadesi ile “Onlara, ‘Yeryüzünde fesat çikarmayin’ denildiginde, ‘Biz ancak islah edicileriz’ derler. Hâlbuki onlar bozguncularin ta kendileridir. Lâkin anlamazlar. Ayet-i kerimelerde de isaret edildigi gibi bu tür kisiler, suret-i haktan görünerek toplumu ifsat ederler. Milli ve manevi degerler üzerinden güç devsirirler. Insanlarin iyi niyetlerini suistimal ederler, geleceklerini çalarlar. Bundan tam yedi yil önce 15 Temmuz gecesinde, milletimizin birligi ve devletimizin bekasi FETÖ tarafindan hedef alindi. Ancak o gece, Rabbimizin yardimi yine bizimleydi. Millet ve devlet el ele vererek, bozguncularin karsisinda dimdik durduk. Destansi bir direnisle dâhili ve hârici hainlerin emellerini bosa çikardik. Allah onlarin tuzaklarini bozdu. Allah, tuzak bozanlarin en hayirlisidir. Nice kardesimiz bu direniste sehadete yürüdü. Nice kardesimiz de gazilik nisanesini bir seref madalyasi olarak bedeninde tasimaktadir. Istismarci kisi ve yapilarin tuzaklarina bir daha düsmemek için, dinimizi sahih kaynaklardan, ehil ve güvenilir kisilerden ögrenelim. Yüce Kitabimiz Kur’an-i Kerim’i ve sevgili peygamberimizin sünnetini dogru anlayip hayatimiza aktaralim. Ailemizde, insani iliskilerimizde, ticaretimizde, isimizde, hâsili hayatimizin her alaninda güveni ve samimiyeti esas alalim. Gelecegimizin teminati olan çocuklarimizi ihmal etmeyelim. Onlari ailesine, çevresine, vatanina, milletine ve insanliga faydali kisiler olarak yetistirelim. Ülkemizi ve aziz milletimizi fitne ve fesada sürüklemek isteyenlere karsi her daim yekvücut, tek yürek olalim” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA