KAPEM'den 20 Bin Kisi Mesleki Ve Kisisel Gelisim Kursu Egitimi Aldi

Nevsehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kapadokya Egitim Merkezi (KAPEM), kuruldugu günden bu yana farkli branslarda düzenledigi mesleki ve kisisel gelisim kurslari ile 20 bin kisiye ücretsiz egitim imkâni sundu. Merkezde 2013-2023 yillari arasinda Milli Egitim Bakanligi (MEB) onayli sertifika almaya hak kazanan kursiyer sayisi ise 8 bine ulasti.

KAPEM'den 20 Bin Kisi Mesleki Ve Kisisel Gelisim Kursu Egitimi Aldi


Baskan Dr. Mehmet Savran önderliginde Nevsehir’in dört bir yaninda belediyecilik hizmetlerini aksatmadan sürdüren Nevsehir Belediyesi, gençlik, egitim, kültür sanat ve gönüllülük alanindaki faaliyetlerine de araliksiz devam ediyor. Bu bünyede, Nevsehir Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlügü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren KAPEM, 7’den 70’e farkli yas gruplarinda vatandaslarin ihtiyaç duydugu alanlarda mesleki egitim ve kisisel gelisim kurslari açiliyor. Yabanci dillerden kisisel gelisime, hobi kurslari ve bilisim alanindan mesleki gelisime kadar çok genis bir yelpazede düzenlenen ücretsiz kurslara katilanlara MEB onayli sertifika veya Katilim Belgesi veriliyor. Merkezde ayrica, kursiyerler için geziler, sergiler ve seminerler gibi çok çesitli sanat ile ilgili ve kültürel etkinliklere de yer veriliyor.

Merkezin 54. döneminde Pasa Konagi içerisinde yer alan siniflarda hafta içi ve hafta sonu gündüz ve aksam saatlerinde düzenlenen yaz kurslari da büyük ilgi gördü. KAPEM’de açilan Ingilizce A1,Almanca A1, Fransizca A1, Japonca A1, Diksiyon, Spikerlik ve Sunuculuk, Medya Okuryazarligi, Halkla Iliskiler ve Organizasyon, Bilgisayar Isletmenligi ve Operatörlügü, Robotik Kodlama, Türk Isaret Dili ve Güzel Sanatlara Hazirlik kurslarina halen 556 kursiyer katiliyor.
Kaynak: İHA