Evlat Nöbetindeki Aile Sayisi Günbegün Yükseliyor

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan kandirilarak daga kaçirildigini iddia eden ailelerin evlat nöbetine iki aile daha katildi.

Evlat Nöbetindeki Aile Sayisi Günbegün Yükseliyor
3 Eylül 2019 tarihinde farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek oturma eylemi baslatan ailelerin evlat direnisi kararlilikla devam ederken, iki ailenin daha nöbete katilimiyla sayi 364’e yükseldi.

Evladi Mehmet için nöbete dahil olan Osman ve Kudret Çokurlu çifti, oglunun 2008 yilinda 19 yasindayken terör örgütü PKK tarafindan kandirilarak daga götürüldügünü ileri sürdü.

Çocugunu almadan HDP il binasinin önünü terk etmeyecegini ifade eden Osman Çokurlu, “Oglum bir gün sabah gözümüzü açtigimizda baktik ki yok. Arastirdik, sorduk bulamadik. Sonrasinda bir haber aldik ki gitmis örgüte karismis. Pesinden kampa gittik. Kampin bekçisi ‘Sizi içeriye alamam oglunu da geri getiremem ama oglunun burada oldugunu söylerim’ dedi.

Çocugum Istanbul Sultangazi, Zübeyde Hanim Mahallesi’nden gitti, okula gidiyordu. Pesinden Zaho’ya, Kandil’e gittik. Orada doktorun ekibinde oldugunu ögrendik. Ama bize oglumu göstermediler” dedi.

Evladina ‘teslim ol’ çagrisinda bulunan Kudret Çokurlu, “Bizim çocugumuz 15 yildir gitmis. Ben çocugumu istiyorum. Artik dayanamiyorum. Seker hastasi oldugum için artik dayanamiyorum. Allah rizasi için çocugumuzu getirin. O evlattir, böyle olmaz. Bir evladin elden gitmesi anne ve baba için çok zor oluyor. Yarabbim bize yardimci ol. Ben sadece çocugumun gelmesini istiyorum” diye konustu.

Evlat nöbetine katilan diger aile ise kamera karsisina geçip açiklamada bulunmak istemezken, nöbetteki aile sayisi 364 oldu.

Öte yandan, simdiye kadar 42 örgüt mensubu teslim olduktan sonra gerekli islemlerin ardindan ailelerine teslim edildi.
Kaynak: İHA