Edirne'de Üniversiteli Genç Parasini Telefon Dolandiricisina Kaptirdi Iddiasi

Edirne’de Trakya Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü ögrencisi Alper Dilsiz, bir kisiden 17 bin Türk lirasi degerinde bir cihaz siparis etmesinin ardindan kendisine gelen kargodan 900 lira degerinde farkli bir cihaz teslim edildi.

Edirne'de Üniversiteli Genç Parasini Telefon Dolandiricisina Kaptirdi Iddiasi
Edirne’de Trakya Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü ögrencisi Alper Dilsiz, çalistigi is yerine alisveris yapmak için gelen Ferhat F. ile tanisti. Daha sonra Ferhat F.’nin telefoncu olarak kendisini tanitmasinin ardindan magdur ögrenci Dilsiz, telefon almak istedigini söyledi.

Iddiaya göre, Daha sonra telefon siparisi veren Dilsiz’e 17 bin liralik cihaz yerine 900 liralik bir cihaz geldi. Bunun üzerine hayretler içinde kalan genç ögrenci Dilsiz, polis ekiplerine ve savciliga basvurarak suç duyurusunda bulundu.

Büyük magduriyet yasadigini söyleyen Dilsiz, herkesi bu konuda uyararak yetkililerden yardim istedi.

“Beni dolandiran sahisla samimi olduk”

Bir süre önce tanistigi bir kisiden telefon siparis ettigini belirten Trakya Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü ögrencisi Alper Dilsiz, telefon siparisi verdigi kisi tarafindan dolandirildigini ifade ederek, “Ben bir sahsa siparis verdim. Elime gelen cihaz çok düsük bir model. Yani arasinda daglar kadar fark var. Bir cihazin fiyati 17 bin Türk lirasini geçiyor, digerinin fiyati sadece bin lira falan oluyor. Bana 2’nci el kullanilmis bir cihaz gönderildi. Bu sahis benim çalistigim dükkâna geldi. Kendini biraz tanittiktan sonra beni dolandiran sahisla samimi olduk. Daha sonra sahsin ne is yaptigini sordugumda ise telefoncu oldugunu söyledi.

Ben de samimiyetine güvenerek bana telefon lazim oldugunu belirttim. ’Bana telefon bulabilir misin?’ dedigimde ise her zaman yardimci olabilecegini söyledi” dedi.

Parasini gönderdikten sonra begendigini telefon cihazini siparis verdigini vurgulayan Dilsiz, “Iki cihaz siparisi verdim. Bana gönderdigi cihazin biri ayni marka, digeri ise farkli bir cihazdi. Bu olayi yasadiktan sonra polise gittim ve sikâyette bulundum. Cihazlarin birinin farkli oldugunu söyledim ve bu konuda da polisler bana ayipli mal gönderdigini söylediler. Bu yüzden tekrar sikayetçi olmak için ben de savciliga geldim. Savciliga geldim ve suç duyurusunda bulundum. Olaylar bu saatten sonra nasil devam eder bilmiyorum ama magduriyetim kendi acimdan çok büyük. Hem ögrenciyim hem de asgari ücretle çalisiyorum. Zararim yaklasik 18 bin lira oldu. Bana gönderdigi cihazin da maddi degeri bin liradir. Benim önerim, insanlarin herkese güvenmemeleri çünkü basima gelen bu, dolandirildim” diye konustu.

Kaynak: İHA