Dogal Gaz Için Kazilan Çukur Genç Kizin Hayatini Karartti

Manisa’nin Kula ilçesinde dogal gaz için kazilan ve yaklasik 14 gün boyunca kapatilmayan bir buçuk metrelik çukur, genç kizin hayatini karartti. Elektrikli bisiklet ile seyir halindeyken çukura düsen ve yüz kisminin yere çarpmasiyla agir yaralanan genç kizin tedavisi devam ederken, kazanin hemen ertesi günü sabahin erken saatlerinde çukurun kapatilmasi mahalleli vatandaslar tarafindan tepkiye neden oldu.

Dogal Gaz Için Kazilan Çukur Genç Kizin Hayatini Karartti
10 Temmuz Pazartesi günü saat 23.30 siralarinda Kula ilçesine bagli Zaferiye Mahallesi 149 Sokak ile 150 Sokagin kesistigi noktada meydana gelen talihsiz kaza, genç kizin hayatini karartti. Elektrikli bisiklet ile misafirlikten dönerken aydinlatmalarin da yanmadigi sokak üzerinde yaklasik bir buçuk metre derinligindeki çukuru fark etmeyen Sema D. (38), kontrolden çikan elektrikli bisikleti ile çukura düstü. Elektrikli bisikletin üzerine devrildigi genç kiz, yüz kismini yere çarpmasiyla agir yaralandi. Dudak, burun, dis ve elmacik kemiklerinde olusan kiriklar sebebiyle ilk tedavisin yapildigi Kula Devlet Hastanesi’nden Salihli Devlet Hastanesi’ne sevk edilen genç kiz, buradan da Usak Egitim ve Arastirma Hastanesi Plastik Cerrahisi bölümüne sevk edildi. Burun kismindaki kiriklar sebebiyle nefes almakta zorlanan, dis ve dudak kisimlarindaki yaralar sebebiyle de beslenme konusunda oldukça zorluk çeken genç kizin ailesi, yaklasik 14 gündür açik birakilan çukur sebebiyle sikâyetçi olacaklarini ifade etti.



Dogal gaz için kazildi, 14 gün açik kaldi, kazanin ertesi günü kapatildi

Öte yandan, genç kizin talihsiz bir kaza geçirerek agir yaralanmasina neden olan yaklasik bir buçuk metre derinligindeki çukurun, bölgedeki dogal gaz hatti döseme çalismalari için kazildigi, dogal gaz borularinin dösenmesine ragmen yaklasik 14 gündür açik birakildigi ögrenildi. Mahalleli vatandaslarin da tepki gösterdigi açik çukur, gece saatlerinde meydana gelen kazanin hemen ertesi günü sabah saatlerinde kapatildi.

“Kazanin ertesi günü apar topar çukur kapatildi”

Yaklasik 6 aydan beri dogalgaz çalismalari için kazilan çukurlar kapatilmadan bir yenisinin daha kazildigi dile getiren mahalle sakini Murat Bayram, kazanin hemen ertesi günü sabah saatlerinde çukurun kapatildigini söyledi.

Bu çukurlar sebebiyle magdur olduklarini da dile getiren Bayram, “Kaza aksami burasi açik vaziyetteydi. Etrafinda bariyer falan yoktu. Ayrica sokak lambasi da yanmiyordu, hatta hala yanmiyor. Kizimiz abisinden gelirken kazilmis çukurun etrafinda bariyer olmadigi ve sokak lambasi yanmadigi için çukuru göremeyip içine düstü. Kaza vuku bulduktan sonra, is resmiyete bindikten sonra ertesi gün apar topar burasi göstermelik bir sekilde kapatildi. 6 aydan beri bu sokak böyle. Bir tarafi kaziyorlar, kazdiklari yeri kapatmadan baska bir yeri bir daha kaziyorlar. Yani biz burada mahalleli olarak çok magduruz. Allah göstermesin bir yangin çikmis olsa, itfaiye mahalleye gelecek olsa bu sokaga hayatta itfaiye gelemez” ifadelerini kullandi.

Mahalleli vatandaslar olarak kazanin hemen ertesi günü çukurun kapatilmasindan dolayi tepkili olduklarini vurgulayan mahalle sakini Sükrü Saruhanoglu, “Kazanin yasandigi çukur yaklasik 14 gün açik kaldi. Gelen giden buradan geçemez oldu. O kadar söyledik ama benim kapinin önünü de kazdilar, su borusunu patlattilar 4 gün açik kaldi. Bu bariyerleri koyuyorlar fakat dikkatsiz koyuyorlar, yere yatirmislar. Kizimiz da misafirlikten gelirken karanlikta demiri son anda fark etmesine ragmen çukurun içine düsüyor. Ertesi gün hastaneye götürüyorlar kizimizi, ilk operasyon bitiyor, geldiklerinde çukuru kapanmis olarak görüyorlar. Böyle is yapilmaz” seklinde konustu.

Öte yandan, kazada yüz kismina aldigi darbelerle agir yaralanan genç kizin, bölgedeki hastanelerde tedavileri devam ederken, talihsiz gencin ailesi sorumlu ya da sorumlular hakkinda suç duyurusunda bulunacaklarini ifade etti.

Kaynak: İHA