Depremzede Vatandaslari Dolandiran 14 Süpheli Tutuklandi

Aydin’in Incirliova ilçesinde kurulan paravan sirket ile 125 depremzede vatandaslari konteyner, prefabrik ev satisi gibi sahte ilanlarla dolandiran sebeke çökertildi. Aydin, Izmir ve Denizli illerinde yapilan es zamanli operasyonlarda gözaltina alinan 18 süpheliden adliyeye sevk edilen 14 kisi tutuklandi.

Depremzede Vatandaslari Dolandiran 14 Süpheli Tutuklandi
Aydin’in Incirliova ilçesinde kurduklari paravan sirket üzerinden internetten konteyner, agaç ev satisi gibi sahte ilanlarla depremzedeleri dolandirdiklari tespit edilen dolandiricilik sebekesi Aydin Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü koordinesinde 3 ilde yürütülen es zamanli operasyonlarla çökertildi. Aydin, Izmir ve Denizli illerinde gerçeklestirilen es zamanli operasyonlarda, sosyal medya siteleri araciligiyla satilik konteyner, prefabrik ev gibi sahte ilanlarla 125 depremzedeyi dolandirdigi tespit edilen 18 süpheli kiskivrak yakalandi.

Tespit edilen süphelilerin ikametlerinde yapilan aramalarda ise 1 adet pompali tüfek, 2 adet tabanca, çok sayida dijital materyal ele geçirildi. Ayrica yakalanan süphelilerden bir tanesinin “Nitelikli Dolandiricilik” suçlarindan 20 yil hapis cezasinin bulundugu tespit edildi.

Ayrica süphelilerin, yine çesitli internet sitelerine verdikleri satilik elektrikli motosiklet ilanlari araciligi ile kendilerine ulasan engelli ve yasli vatandaslari, yine sosyal medya üzerinden de eskort bayan ilanlari araciligi ile kendilerine ulasan sahislari dolandirdigi tespit edilmisti.

Aydin Il Emniyet Müdürlügü’ne getirilen 18 süphelinin sorgulamasi tamamlanirken, ifadelerinin ardindan 4 süpheli serbest birakildi. Islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen 14 süpheli ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA