Çin'de Siddetli Sel Açiklamasi Araçlar Sele Kapildi

Çin’in Chongqing kentinde etkili olan siddetli yagislarda caddeler sular altinda kalirken, araçlar sele kapildi.

Çin’in güneybati kesimindeki Chongqing kentinde 2 gündür devam eden siddetli yagislar nedeniyle birçok bölge sular altinda kaldi. Kente bagli 24 semt ve ilçede alarm seviyesi yükseltilirken, nehirlerin tasabilecegi uyarisi yapildi. Kentte yasayan 2 bin 600’den fazla kisi güvenli bölgelere tahliye edildi. Wanzhou semtinde günlük maksimum yagis 227 milimetreye ulasarak rekor kirdi.

Araçlar sel sularina kapildi

Chongqing makamlari, bazi bölgeler için alarm seviyesini kirmiziya yükseltirken, sel ve toprak kaymalarina karsi dikkatli olunmasi için uyarilar yayimladi. Siddetli yagislar nedeniyle caddeler su altinda kaldi, araçlar sel sularinda sürüklendi.

Çin’de yagmur ve jeolojik afetler için kullanilan uyari sistemi en yüksegi kirmizi olmak üzere 4 kademeden olusuyor. En düsük seviye olan maviyi, sari, turuncu ve kirmizi izliyor.

15 kisi hayatini kaybetmisti

Chongqing’de önceki hafta meydana gelen sel nedeniyle 15 kisi hayatini kaybetmisti. Öte yandan, Sichuan eyaletinde de devam eden siddetli yagislar nedeniyle eyalette yasayan 40 bin kisi güvenli bölgelere tahliye edildi.
Kaynak: İHA