Botoks Sonrasi Ölüme Iliskin Davada Karar Açiklandi

Beylikdüzü’nde bir güzellik merkezinde yaptirdigi botoks isleminin ardindan fenalasan ve kaldirildigi hastanede hayatini kaybeden Kübra Boyraz’in ölümüne iliskin davada karar açiklandi. Mahkeme, pratisyen hekim Öner Özsoyeri’nin ‘taksirle bir kisinin ölümüne neden olma’ suçundan 6 yil hapisle cezalandirilmasina karar verdi.

Botoks Sonrasi Ölüme Iliskin Davada Karar Açiklandi
Beylikdüzü’nde 19 Eylül 2020’de bir rezidansta bulunan güzellik merkezinde kalçasina botoks yaptiran Kübra Boyraz (38) islemin ardindan fenalasmisti. Güzellik merkezi çalisanlari tarafindan evine birakilan Boyraz, durumunun kötüye gitmesi nedeniyle hastaneye kaldirilmis ancak yapilan müdahalelere ragmen hayatini kaybetmisti. Olaya iliskin hazirlanan iddianamede, pratisyen hekim Öner Özsoyeri’nin 12 yila kadar hapsi talep edilirken, doktor olmadigi halde enjekte islemini yaptigi iddia edilen Erdal Dogruya’nin ise 17 yila kadar hapsi talep edilmisti. Diger iki sanik Ömer Elmali ve Bülent Bostanci’nin ise 3 yila kadar hapisle cezalandirilmalari talep edilmisti. Öte yandan yargilama sürecinde saniklardan Erdal Dogruya hayatini kaybederken, diger iki sanik Bülent Bostanci ve Ömer Elmali’nin dosyalarinin ayrilmasina karar verilmisti.

Büyükçekmece 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin durusmasina tutuksuz sanik Öner Özsoyeri ile taraf avukatlari katildi.

Durusmada söz alan müsteki avukati Harun Yildizhan, “Sanik Öner ile sanik Erdal’in beraber tibbi müdahale yaptigi açiktir. Tanik ifadelerinden de bu görülmektedir. Fiilin islenmesinde ortak hakimiyet oldugu için raporda da sanik Öner’in kusur orani 8/8 gelmistir. Olaydan sonra maktuleyi hastaneye yönlendirmemis olmalari ve sekerli su vermeleri, delilleri karartmalari nedeniyle ihmali davranis söz konusudur. Üst hadden cezalandirilmasini istiyoruz” dedi.

Sanik Öner Özsoyeri de son savunmasinda, “Eylemi yapan ben degilim. Taniklar odada olmadigimi da söylediler. Olaydan 6 ay önce benim doktorluk ruhsatim alinmisti. Doktor degildim. Mesleki nedenden dolayi degil, baska bir nedenden alinmisti. Doktor sifatiyla orada bulunmuyordum. Ölen kisi Erdal Bey’in hastasiydi. Ben odada bile yoktum. Islemi ben yapmadim. Bir insan olarak sahsa her seyi yapmaya çalistim. Hastaneye yönlendirdim, kendisi kabul etmedi. Beraatimi istiyorum” dedi.

Söz alan sanik Öner Özsoyeri’nin avukati, “Sanik Erdal’in ölmesi nedeniyle dosyanin sahipsiz kalacagi endisesiyle müvekkilime sorumluluk yüklenemez. Eylemi yapan benim müvekkilim degildir. Günahi yoktur, bos yere cezalandirilmasin. Beraatini talep ederiz” dedi.

Savunmalarin ardindan kararini açiklayan hakim, Öner Özsoyeri’nin ‘taksirle bir kisinin ölümüne neden olma’ suçundan 6 yil hapisle cezalandirilmasina karar verdi.
Kaynak: İHA