Antalya'da Termometreler 46'Yi Gösterdi, Sahil Ve Sokaklar Bosaldi

Turizm kenti Antalya’da termometreler 46’yi göstermesiyle dünyaca ünlü Konyaalti Sahili’nde yogunluk azaldi, cadde ve sokaklar ise bosaldi.

Antalya'da Termometreler 46'Yi Gösterdi, Sahil Ve Sokaklar Bosaldi
Turizm kenti Antalya’da hafta basindan bu yana sicak hava etkisini artirmaya basladi.

Meteoroloji Genel Müdürlügü’nün uyarisi sonrasi kentte sicakliklar hissedilir derecede yükseldi. Konyaalti ilçesinde Büyüksehir Belediyesi saatinde bulunan kule seklindeki reklam tabelasinda termometre 46’ya ulasti. Vatandaslar ve turistlerin adresi dünyaca ünlü Konyaalti Sahili olurken, plajlarin diger günlere göre fazla kalabalik olmadigi görüldü.

Plajlara gelenlerin semsiye altinda oturdugu, serinlemek için denize girenlerin ise sapka taktigi gözlemlendi. Sahildeki parklardaki gölgelik alanlarda vatandaslarca kullanildi. Sicak hava nedeniyle basta Cumhuriyet Meydani olmak üzere cadde ve sokaklarda çok az kisinin yürüdügü görüldü.

Disariya çikanlar günesten korunmak için semsiye de kullandi. Yüksek sicakliklarin hafta basina kadar etkisini sürdürecegi bildirildi.



"50 dereceye yakindir"

Sicaga ragmen güneslenen Mahmut Turhan, “Gölgeye kaçiyoruz ama bazen güneslenmek ve bronzlasmak için çikiyoruz. Sahilde sicak etkin, saat 11.00 ile 16.00 arasi denize kimse gelmiyor. Her gün böyle oluyor. Bana göre sicaklik güneste 50’ye yakindir. Asiri bir sicaklik var. Denize girmek serinletiyor. Bu sene sicaklik çok daha yüksek” dedi.



"Insan nefes almakta zorlaniyor"

Gaziantep’ten tatile gelen Sait Sever, “Havalar asiri sicak, tatile geldim. Bunaltici sicak var. Birkaç gün böyle geçecek. Ya deniz kenari ya yaylada ya da gölgede olacaksin. Disari çikmayacaksin, insan nefes almakta güçlük çekiyor. Bulundugum yerde dus, gölge, deniz var. Günes altinda gezmek insani hasta eder” diye konustu.



"Eve gitmeye çalisiyoruz"

Denizden eve giden Arda Gürkan, “Mükemmel sehir ama sicagi çok kötü. Denizden geldik, arkadaslar yandi bitti. Evimize gitmeye çalisiyoruz. Normalde Cumhuriyet Meydani böyle bos olmaz. Sicaktan dolayi kimse yok, durum kötü. Deniz bayagi güzeldi ama çikisi zor. Eve gidecegiz, dus alip klimanin altin yatariz. Yürümek bile zor bu havada” ifadelerin yer verdi.

Turizm sezonunun en hareketli günlerinin yasandigi gözde turizm merkezi Antalya’da sicakliklar 40 dereceye kadar yükseldi. Kent merkezindeki sokak ve caddelerde özellikle gündüz saatlerinde sicak havanin bunaltici etkisinden kaçinmaya çalisan vatandaslar sakinlik olusturuyor. Sicak havadan bunalan bazi yerli ve yabanci turistler serinleme umuduyla Lara ve Konyaalti Sahili’ni tercih ederken, bazilari ise yesil alanlar, çay bahçeleri, park ve gölgelik alanlarda vakit geçiriyor. Kentte vatandaslarin yani sira sicaktan bunalan hayvanlarin da gölge alanlarda ve fiskiyelerin altinda yattigi, serinlemek için denize ve göletlere girdigi görülüyor. Disari çikan bazi vatandaslar ise tedbir için semsiye kullaniyor.
Kaynak: İHA