Alleben Yüzme Havuzu'nda Tarihi Basarilar Yazildi

Sehitkamil Belediyesi tarafindan 11 yil önce Gaziantep ve Türk sporuna kazandirilan Alleben Yüzme Havuzu’nda tarihi basarilar elde edilirken, on binlerce kisi de kulvarlarda su sporlariyla tanisti.

Alleben Yüzme Havuzu'nda Tarihi Basarilar Yazildi
Sehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzu, yetistirdigi rekortmen sporcular, ev sahipligi yaptigi ulusal ve uluslararasi sporcu performans kamplari, yil içerisinde binlerce lisansli sporcunun katilimiyla düzenlenen spor organizasyonlari ve temel egitim faaliyetleriyle geride kalan 11 yilda su sporlari alaninda adindan sikça söz ettirdi.

2012 yilinda Gaziantep ve Türk sporuna kazandirilan Alleben Yüzme Havuzu’nda ülkemize milli gururlar yasatan sporcular yetisti. Sualti sporlari, sutopu ve yüzme branslarinda müsabik sporcularin farkli platformlarda elde ettigi milli basarilar ve yilin farkli periyotlarinda ev sahipligi yaptigi sporcu performans kamplariyla su sporlari adina Türkiye’nin önemli bir merkezlerinden biri haline gelen Alleben Yüzme Havuzu, engelli vatandaslarin ve dezavantajli çocuklarin uzman egitmenler esliginde özel çalismalara tabi tutularak spor yoluyla sosyal hayata kazandirilmasina da öncülük etti.

“Her geçen gün basarilariyla büyüyen bir aile”

Alleben Yüzme Havuzu’nun 11. yasini kutladigini ifade eden Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, yaptigi açiklamada Alleben ailesinin basariyla birlikte büyüdügünü ifade etti.

Baskan Fadiloglu, “2012 yilinda Gaziantep ve Türk sporuna kazandirdigimiz Alleben Yüzme Havuzlarinda bugüne kadar on binlerce vatandasimiz su sporlariyla tanisti. 7’den 77’e herkesin 365 gün faydalandigi tesislerden 4 farkli su sporlari bransinda ay-yildizli forma ile Türkiye, Avrupa ve Dünya Sampiyonalarinda dereceler elde ederek, ülkemize milli gurur yasatan sporcular yetisti. Bu konuda hayallerimizi gerçeklestirdik. Geleneksel Alleben Su Oyunlari, organizasyon yapisiyla Türk sporuna model oldu. 9 bin metrekare üzerine kurulu tesis, bin 50 kisilik tribün kapasitesi ve yari olimpik standartlarda ana havuzu, çocuk havuzu ile yüzme, su topu, su alti sporlari ve özel sporcular branslarinda etkin faaliyetlerini hiz kesemeden sürdürüyor. Engelli terapi havuzunda düzenli olarak egitim gören ve bu egitimlerin sonucunda Türkiye Sampiyonalarinda birçok derece elde etmis engelli sporcuyu bünyesinde barindiran tesiste gurur duydugumuz, mutlu oldugumuz, heyecanlandigimiz birçok an yasadik ve yasattik. Her geçen gün basarilariyla büyüyen bir aileye sahibiz. Bu organizasyonda emegi geçen herkese yürekten tesekkür ediyorum. Saglikli, mutlu ve zinde bir yasam için herkesi kulaç atmaya bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA