'Agir Hasarli' Ev Yanlislikla 'Az Hasarli'ya Çevrildi Iddiasi

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremler sonrasi önce ’agir hasarli’ denilen müstakil evin, yapilan bir itirazin ardindan yanlislikla ’az hasarli’ya çevrildigi ileri sürüldü.

'Agir Hasarli' Ev Yanlislikla 'Az Hasarli'ya Çevrildi Iddiasi
Dulkadiroglu ilçesi Peynirdere Mahallesi’ndeki iki katli müstakil ev depremde agir hasar aldi. Ev sahibi Hakan Katurman’in kardesi Mehmet Katurman, bitisikteki ’az hasarli’ denilen kendi evine itiraz etti. Itiraz sonucu bölgeye gelen ekipler iki eve de ’az hasarlidir’ raporu düzenledi.

Iki katli evlerinin yanlislikla ’az hasarli’ya döndürüldügünü söyleyen Hakan Katurman, “Peynirdere Mahallesi numara 50’de yasiyorduk depreme kadar. Deprem sonrasi agir hasar raporu verildi.

Biz de su anda konteynerde yasiyoruz. Babamin iki evi vardi bir de arka tarafta var. Kardesimin evi. Orasi için kardesim itiraz etmis ve yetkililer gelip bakmislar. Evin az hasarli oldugunu söylemisler ve raporu da az hasarli olarak düzenleyip gitmisler. Kardesimin evi de az hasarli oldu bizim agir hasarli ev de az hasara dönmüs oldu. Yetkililerden yardim bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA