15 Temmuz Gazisi Vahide Sefkatlioglu Açiklamasi 'Biz O Kanli Geceyi Sanli Geceye Çevirdik'

15 Temmuz gecesi darbecilere direnirken tankin altinda kalarak ezilen Vahide Sevkatlioglu, “Gözümü ilk açtigimda ‘Vatan kurtuldu mu?’ demisim. Sonra esimi sormusum. Biz o kanli geceyi sanli geceye çevirdik. 15 Temmuz gecesi biz tarih yazdik" dedi.

15 Temmuz Gazisi Vahide Sefkatlioglu Açiklamasi 'Biz O Kanli Geceyi Sanli Geceye Çevirdik'
15 Temmuz hain darbe girisiminin üzerinden 7 yil geçti. Darbecilere karsi duran 251 sehidin, 2 binden fazla gazinin oldugu olaylarda Vahide Sefkatlioglu’nun esi de sehit oldu. Darbe oldugunu ögrenir ögrenmez pardösüsünü giyerek sokaga çikan Sefkatlioglu, esiyle ayni tankin altinda ezildi. Türkiye’nin milli iradesine yapilan saldirida Vahide Sefkatlioglu hem esini hem de bacagini kaybetti. 46 yasindaki gazi Sefkatlioglu, 15 Temmuz’un kadin kahramanlarindan oldu. Vahide Sefkatlioglu’nun hayati ise o günden sonra degisti. Bir bacagindan 46 operasyon geçiren ve sehit olan esinin mezarini 1 yil sonra gören Sefkatlioglu, yasadiklarini anlatti.

“Direkt kostum, pardösümü giydim çiktim”

15 Temmuz’u kardesinden gelen telefonla ögrendigini söyleyen Vahide Sefkatlioglu, “Esim Mehmet Sefik Sefkatlioglu, 15 Temmuz’da sehit oldugunda 49 yasindaydi. Esimin 15 günlük bir tatili vardi, ev isleri yapmayi seven bir insandi. Esimle boya falan aldik, evi boyayacaktik. Aksam oldu, biz yemegimizi yedik. Esim evi boyamaya basladi.

Ben yoruldugumu ve uyuyacagimi söyledim. Esim de namaz kildiktan sonra uyuyacagini söyledi.

Orada ne kadar zaman geçti bilmiyorum. Küçük kizim ’Teyzem ariyor’ diye geldi. Ben de aldim telefonu ne oldugunu sordum. Oda ‘Darbe olmus haberin var mi?’ diye sordu. Direkt kalktim esimin yanina kostum. Esime darbe oldugunu, haberi olup olmadigini sordum. O da haberi olmadigini söyledi.

Ben direkt kostum, pardösümü giydim. ’Çikiyorum ben’ dedim. O gün gerçekten Allah’in bize verdigi güçle, imanla, bayrak ve vatan askiyla gözümüzü kirpmadan darbecilere karsi dimdik ayakta durduk” dedi.



“Biz tek yürek olduk, sadece FETÖ’cüler degil bütün dünya gördü”

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in arkasinda durduklarinin altini çizen Sefkatlioglu, “Ben esimden önce kostum. Esim ve oglum arkamda kosa kosa gittik. Bütün ailemi aradim, herkese ’Kosun ülke gidiyor elden’ dedim. Ama gördüler biz tek yürek olduk, sadece FETÖ’cüler degil bütün dünya gördü. Vatan, bayrak ve ezan için hiç kimseye aman vermedik. O gece iman gücümüzü gösterdik. Ayakta dimdik durduk. Ama gerçekten o gün hiç kimsenin elinde hiçbir sey yok, sadece bayrak ve iman. Bu vatanin evladi oldugum için binlerce kez sükür ediyorum. Biz tek ülkeyiz, bütün dünya Müslüman bir ülkeye karsiyken bizim Baskomutanimiz, Cumhurbaskanimiz dimdik ayakta duruyor, biz de onun arkasinda duruyoruz. Türklerin, Müslümanlarin, kendi üniformali askerlerimizin gelip bizi tankla ezmesi benim için çok aci bir sey, ki onlar bizim askerimiz degilmis, içimize sizan casuslarmis, Pensilvanya’nin köpekleriymis” ifadelerini kullandi.

“Gözümü ilk açtigimda ‘Vatan kurtuldu mu?’ demisim”

Tankin altinda ezildikleri anlari anlatan gazi Sefkatlioglu, “O gün esimle beraberken arkami döndüm ama tanki görmedim. Bir anda ates açmaya basladilar, o anda herkes bariyerlerin üzerinden atlamaya basladi.

Esim bariyerlerin üstünden atladi. Ben altindan geçecektim. Bizi tank ezdi, üzerimizden geçti. Ben sadece Allah dedigimi hatirliyorum. Sonrasinda üzerimdeki kiyafetleri falan kesti doktorlar, sonrasi 2 buçuk ay yogun bakim. Bir yil hastanede kaldim. Esimin sehit oldugunu 1 buçuk ay sonra ögrendim. Gözümü ilk açtigimda ‘Vatan kurtuldu mu?’ demisim Elhamdülillah. Sonra da esimi sormusum. O zaman bana esimin durumunun agir oldugunu söylediler. 15 gün sonra doktorlar bacagimin kesilecegini söylediler. Bana diz kapagimin altindan kesilecegi söylendi. Maalesef kangren oldugum için diz üstünden kesmek zorunda kaldilar. Bana sunu sordular ‘Pisman misin?’ Asla degilim. Yine olsa yine çikarim. Bu vatan için bir kere degil bin kere ölürüm. Sonra sag bacagimdan 46 ameliyat geçirdim. Inanin hiçbir seye üzülmedim, sadece esimin mezarligini sehit olduktan 1 yil sonra gördüm. Onu defnederken görmeyi çok isterdim” seklinde konustu.



“Insan bir tiyatro için 3 çocugunu babasiz birakmaz”

Vahide Sefkatlioglu, 15 Temmuz’a ’tiyatro’ diyenler için ise, “Herkes söyle söylüyor: Kanli gece. Biz o kanli geceyi sanli geceye çevirdik Elhamdülillah. 15 Temmuz gecesi biz tarih yazdik. Ben insanlarin darbe girisimine tiyatro demelerine anlam veremiyorum. Insan bir tiyatro için 3 çocugunu babasiz birakmaz. Bir tiyatro için bacagini feda etmez. Sag bacagindan 46 ameliyat geçirmez. Bizim bayragimiz, vatanimiz, degerlerimiz, ezanimiz her seyden daha degerli. Çünkü benim baska bir vatanim yok. Ben bu vatandan baska bir yere gidemem. Inandigimiz bir yol var, o da Allah’in yoludur. Ahiret var, iyi ki de var. O gün mahser yerinde hepsinden hesap sorulacak. Bizim içimiz rahat, ben gurur duyuyorum. Hiç pisman degilim. Bin kere olsa bin kere daha çikarim. Benim bir bacagim degil bin bacagim feda olsun bu vatana” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA