Terörden Temizlenen Cilo Daglari Ve Sat Buzul Gölleri Dogal Güzellikleri Ile Hayran Birakiyor

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bulunan ve 3 bin 500 rakimiyla bölgenin en yüksek ikinci dagi olan Cilo Daglari ve Sat Buzul Gölleri, terörün bitmesiyle festival alani ve dagcilarin ugrak yeri oldu.

Terörden Temizlenen Cilo Daglari Ve Sat Buzul Gölleri Dogal Güzellikleri Ile Hayran Birakiyor
Yüksekova’nin 60 kilometre güneyinde bulunan ve 3 bin 500 rakimiyla bölgenin en yüksek ikinci dagi olan Cilo Daglari ve Sat Buzul Gölleri, yillardir terör olaylarindan dolayi bölgeye sivil vatandasin girisine izin verilmiyordu. Son yillarda yapilan basarili operasyonlar sonucu terörden arindirilan bölge sivillerin izin almalari halinde giris veriliyor. Bölgenin terörden temizlenmesiyle 1-2 Temmuz’da valilik organizasyonuyla bu yil 5’incisi düzenlenen festivalde 20 bin kisiye ev sahipligi yapti. Kar ve buz sulariyla olusan selaleler, Sat Buzul Göllerinin içerisinde bulunan buzullar, kartpostallik manzaralar sunuyor. Yemyesil bitki örtüsü, buzullarin erimesiyle akan akarlardan biriken sularin göllerde olusturdugu masmavi görüntü ve daglarin heybetli durusu, görenleri hayran birakiyor. Daglarda dört mevsim erimeyen kar, dagin eteklerinde bulunan rengarenk çiçekler, doga harikasiyla büyülüyor.

Van’dan geldigini ve buraya hayran kaldigini ifade eden Mustafa Akkus isimli vatandas, “Cilo Daglari ve Sat Buzul Göllerini gezmeye geldik. Gerçekten muhtesem bir doga, inanilmaz bir güzellik. Diger yerlerde insanlar sicaktan yanarken burada montla geziyoruz. Burasi adeta daglarin ülkesi. Daglarin zirvelerinde ülkemizin en köselerinden görülmesi gereken yerlerinden biri” dedi.

Kaynak: İHA