Talas'ta Yatirimlara 58 Milyonluk Yeni Kaynak

Mülkiyeti Talas Belediyesi’ne ait 1 konut parseli, 2 ticaret parseli ve 16 villa arsasi ihale yoluyla satisa çikarildi. Biri kapali teklif usulüyle olmak üzere açik artirmayla satisa sunulan tasinmazlardan 16’si, toplam 58 milyon 15 bin liraya alici buldu. Elde edilen bu kaynak, ilçedeki yatirim ve hizmetlerde kullanilacak.

Talas'ta Yatirimlara 58 Milyonluk Yeni Kaynak


Belediye Meclis Salonu’nda Talas Belediye Baskanvekili Ragip Dost’un baskanliginda ve encümen huzurundaki ihalelere katilim yogun oldu. Ilk olarak Kiçiköy Mahallesi 2116 ada 5 parseldeki konut arsasinin satisa çikarildigi ihalede kapali teklif usulünün ardindan en yüksük teklif veren üç istekli arasinda pazarlik yapildi. Yapilan pazarlik sonucu konut arsasi 9 milyon 100 bin liraya satildi. Ardindan Yukari Talas ile Resadiye’de bulunan 16 villa arsasinin ihalesine geçildi. Kiyasiya rekabetin yasandigi ihalede 13 villa arsasi toplam 41 milyon 180 bin liraya alici buldu. Daha sonra yine Yukari Talas 2403 ada 3 parseldeki ticaret parselinin ihalesi yapildi. Bu ihaleden 6 milyon 150 bin lira gelir elde edildi. Bir baska ticaret parselinin bulundugu Resadiye Mahallesi 2401 ada 1 parseldeki tasinmaz da 1 milyon 585 bin liraya alici buldu.

“Alana satana hayirli olsun”

Ihalede konusan Talas Belediye Baskanvekili Ragip Dost, katilimcilara gösterdikleri yogun ilgiden dolayi tesekkür ederek, ihalelerin hayirli olmasini diledi.

Gelecek hafta da satisa çikarilacak

Seffaf ve katilimci bir ortamda gerçeklesen ihalede pazarliga kalan Yukari Talas Mahallesindeki 3 villa arsasi 19 Temmuz Çarsamba günü saat 14.00’te tekrar satisa sunulacak. Istekliler tasinmazlarla ilgili detayli bilgi ve ihale sartnamesini Talas Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlügü’nün 0352 437 00 54/2440 numarali telefonundan alabilecek.
Kaynak: İHA