Mersin'de Dolandiricilara Ikinci Operasyon Açiklamasi 7 Gözalti

İçel’in Tarsus ilçesinde safak vakti gerçeklestirilen dolandiricilik operasyonunun ikinci ayaginda 3 kamu görevlisi 7 süpheli gözaltina alindi.

Mersin'de Dolandiricilara Ikinci Operasyon Açiklamasi 7 Gözalti
Alinan bilgiye göre, Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügüne (KOM) bagli Tarsus Ilçe Emniyet KOM ekipleri, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandiricilik ve rüsvet suçuyla mücadele çerçevesinde sahte belgelerle kendilerini gezginci arici olarak göstererek silah tasima ruhsati ve kamudan maddi destekleme aldiklari tespit edilen sahislara operasyon düzenlemis, 63 süpheliyi gözaltina almisti. Emniyetteki islemleri tamamlanan sahislardan 12’si çikarildiklari mahkemece tutuklanmisti.

Ilk operasyonda çerçevesinde devam eden çalismalarda, rüsvet karsiligi usulsüzlük yaptiklari tespit edilen 2’si aktif 3 kamu personeli ile usulsüz sekilde silah tasima ruhsati alan ve bu islemlere imkan sagladiklari anlasilan 4 sahis da bu sabah yapilan safak operasyonuyla gözaltina alindi. Sahislarin adreslerinde yapilan aramalarda 1 suçta kullanilan laptop, 7 cep telefonu, 50 fisek ve birçok suç unsuru ile geçirildi.

Emniyete götürülen sahislarin islemlerinin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA