Kayip Cüzdani 'Karakola Götürecegim' Dedi, Ortadan Kayboldu

Üsküdar’da bir vatandasin pastane önünde düsürdügü cüzdani bulan sahis, pastaneye girip karakola götürecegini söyledikten sonra ortadan kayboldu. Cüzdanin düsürüldügü ve alindigi anlar kameralara yansirken, cüzdanin sahibi Ramazan Küçükdüzel, “Resmen ayni ortamda bulunmusuz. Kisi soruyor fakat ben duyamiyorum. Biz konuyu fark ettikten sonra çok geç oldu. Cüzdani hala karakola teslim etmemis” dedi.

Kayip Cüzdani 'Karakola Götürecegim' Dedi, Ortadan Kayboldu
Üsküdar’da geçtigimiz pazar günü meydana gelen olayda, ailesiyle alisveris yapmak için pastaneye gelen Ramazan Küçükdüzel (31), dükkanin önünde cüzdanini düsürdü. Küçükdüzel’in pastaneye girmesinin ardindan bir sahis, yerdeki cüzdani fark ederek eline aldi. Ardindan cüzdanla birlikte pastaneye giren sahis, iddiaya göre dükkan sahibine yakinlarda karakol olup olmadigini sorarak, kayip cüzdani oraya teslim etmek istedigini söyledi.

Daha sonra dükkandan ayrilan sahis gözden kayboldu. Emniyete gidip sikayette bulunan Küçükdüzel, içinde bir miktar para ve aile fertlerinin kimlikleri bulunan cüzdanin bulunmasini istedi.

“Resmen ayni ortamda bulunmusuz”

Olayla ilgili konusan Ramazan Küçükdüzel, “Esim ve çocugum ile birlikte Üsküdar meydana gitmek üzere taksiye bindik. Taksiden indigimizde pastaneye ugradik. Pastaneden bir sey almak için içeri girdigimde ürünü seçtikten sonra kasaya yöneldim. Bu esnada cüzdanimi kontrol ettim ve cüzdanim yoktu. Hemen disari çiktim. Cüzdanimin taksiden indikten sonra düsmüs olabilecegini düsünerek yollari kontrol ettim. Ardindan taksi duragini aradik. Taksi duraginda da olmadigini duydum. Pastanedeki çalisan bir arkadas birkaç dakika geçmeden, ‘Biri cüzdan buldu. Bize sordu, biz olmadigini söyledik ve ardindan en yakin karakolu sordu’ dedi.

Içeriye girip benim sormamla onun sormasi arasinda 15 saniye fark var. Resmen ayni ortamda bulunmusuz. Kisi soruyor fakat ben duyamiyorum. Biz konuyu fark ettikten sonra çok geç oldu. Iyi niyetli düsünerek kisinin karakola birakacagini düsünerek Dogancilar Karakolu’na gittik. Konuyla alakali kayit olusturduk. Fakat kisi teslim etmiyor” dedi.



“Benim için hayat memat meselesi”

Cüzdanda banka kartlari, çocugunun ve kendisinin kimligi ve 100 euro nakit para oldugunu belirten Küçükdüzel, “Her seyden önemlisi yurt disina çikis için oturum kartim mevcut. 4 ay sonra çocugumuz dogacak. Dogum yurt disinda olacak. Esim bizzat yurt disinda olacak. 2 yasinda çocugumuz var. Benim esime dogum sürecinde bizzat yardimci olmam gerekiyor ve bu oturum karti olmadigi için yurt disina gidemiyorum. Almanya Konsolosluguyla da bu durumda ciddi basim derde girecek. Çünkü oturum karti Türkiye’de iken buradan temini mümkün degil ve oturum karti bende yokken tekrar çikarilmasi mümkün degil. Belki özel izinler çerçevesinde yurt disina çikabilirim ama o da muamma. Yani bulan kisiler ya da bu cüzdani alan kisi en yakin sürede en yakin karakola cüzdanimi teslim etsin. Içindeki nakit parayi almis olabilir eyvallah. Ya da o kisi atti, baska bir kisi bir yerden buldu. Yani konuyla ilgili bir sekilde bana ulasabilirler. Benim için hayat memat meselesi. Yani hala insanligin ölmedigini düsünmek istiyorum. Yani elini vicdanina koyup en yakin sürede cüzdanimi teslim etsin, içindeki oturum kartimi mevcut sekilde teslim etsin. Baska hiçbir sey istemiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA