Dügün Sezonunun Baslamasiyla Kiz Isteme Çiçeklerine Talep Artti

Dügün sezonunun açilmasiyla islerinin yogunlastigini söyleyen çiçekçi Fatih Kalyoncu, kiz isteme çiçeklerinin talep gördügünü belirtti.

Dügün Sezonunun Baslamasiyla Kiz Isteme Çiçeklerine Talep Artti
Yaz aylarinin gelmesiyle dügünler basladi.

Sezonun açilmasiyla birlikte çiçekçiler de yogun bir çalisma dönemine girdi. Kiz isteme çiçegi ise en çok talep edilen ürünler arasinda yerini aldi. Agirlikli olarak gül kullanilarak yapilan kiz isteme çiçeklerinin fiyati 600 liradan baslayip 3 bin liraya kadar çikiyor.

“Haftada en az 2-3 kisi kiz isteme çiçegi yaptirmak için geliyor”

Çiçekçilik yapan Kalyoncu, çesit çesit kiz isteme çiçegi yapildigini belirtti.

Müsterilerin bütçesine ve zevkine göre tasarim yapildigini söyleyen Kalyoncu, “Genelde kiz istemelerde kirmizi gül agirlikli çalisiyoruz, Masallah anlaminda 41 tane kirmizi gül kullaniyoruz. Ama gelinin sevdigi çiçek ve müsterinin bütçesi de önemli. 101 tane gül ile büyük buket yaptiranlar var. Bir de artik kiyafetlere göre çiçek seçenler var. Yaptirdiklari tasarimlara göre ya da kiyafet renklerime göre çiçek yaptirabiliyorlar. En küçük kiz isteme çiçekleri 600 liradan basliyor, 3 bin liraya kadar farkli çiçeklerimiz var. Son zamanlarda haftada en az 2-3 kisi kiz isteme çiçegi yaptirmak için geliyor” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA