Bogulma Olaylarinin Arttigi Batman'da Çocuklar Yüzme Kurslarina Akin Etti

Batman’da geçtigimiz günlerde pes pese yasanan bogulma vakalarinin ardindan, Sason ilçesindeki çocuklar Gençlik ve Spor Bakanligi bünyesinde açilan yüzme kurslarina kayit yaptirarak yüzme ögreniyor.

Bogulma Olaylarinin Arttigi Batman'da Çocuklar Yüzme Kurslarina Akin Etti
Gençlik ve Spor Ilçe Müdürlügü bünyesinde açilan yüzme kurslarina kayit yaptiran 6 ile 14 yas arasindaki çocuklar, vardiya halinde yüzme havuzuna giderek alaninda uzman antrenörlerinden egitim aliyor. Artan bogulma vakalarinin ardindan açilan yüzme kurslarina 6 ile 14 yas arasindaki çocuklarin yogun ilgi gösterdigini belirten Sason Gençlik ve Spor Ilçe Müdür vekili Hilal Mercan, açilan yüzme kurslarina 70 kiz ve 150 erkek ögrencinin kayit yaptigini söyledi.

Mercan, “Açtigimiz bu kursumuza 6 ile 14 yas arasindaki çocuklari aliyoruz. Kiz ögrencileri sabah saat 09 ile 11.00 arasinda, erkek ögrencilerimizi de ögleden sonra 16.00 ile 18.00 arasinda aliyoruz. Havuzumuzu yeni açtik. Yogun bir katilim var. Kursumuza 70 kiz ve 150 erkek ögrenci katiliyor. Buradaki amacimiz çocuklarimiza yüzme ögreterek Batman’da son günlerde aratan bogulma olaylarina son vererek önüne geçmektir. 5 uzman antrenörümüz var. Gönüllü bayan antrenörümüz de var. Bakanligimiz bünyesinde bu kurslari açtik. Okullar açilincaya kadar kursumuz devam edecek. Insallah burada egitim gören çocuklarimiz, yüzme ögrenerek suda herhangi bir tehlike durumunda kendini kurtarabilecek duruma gelirler” dedi.



"Yasanan bogulma vakalarini bitirmek istiyoruz”

Geçtigimiz günlerde çayda bogulma vakalarinin yasandigini ve bogulma hadiselerine son vermek için vatandaslarin çocuklarini açilan kurslara yönlendirmesi gerektigini belirten yüzme antrenörü Recep Yalçiner, “Ilçemizde çayda maalesef bogulma vakalari yasandi. Biz bu vakalarin önüne geçmeye çalisiyoruz. Bunun için daha fazla çocuga ulasarak egitim vermek istiyoruz. Sason halkinin çocuklarini buraya göndererek bizlere destek vermesini istiyoruz. Amacimiz bogulma vakalarinin önüne geçmek için temel yüzme egitimini vermektir” diye konustu.

Spor bakanligi bünyesinde ücretsiz açilan yüzme kurslarina giden 220 ögrenci, alaninda uzman antrenörler esliginde yari olimpik havuzlarinda yüzme ögreniyor.
Kaynak: İHA