Baskasinin Evini Kendi Evi Gibi Gösterip Vatandaslari Dolandirdi

İçel’de baskasina ait esyali evi kendi evi gibi gösterip vatandaslara kiralayarak dolandirdigi iddia edilen süpheli gözaltina alindi. Sahsin evdeki esyalari tasimak için nakliye parasi da aldigi belirlenirken, depremzede vatandaslari da dolandirdigi ortaya çikti.

Baskasinin Evini Kendi Evi Gibi Gösterip Vatandaslari Dolandirdi
Edinilen bilgiye göre, E.K. adli sahis, merkez Akdeniz ilçesi Bahçe Mahallesi’nde kendisine ait olmayan esyali bir evi sosyal medya hesaplari üzerinden kiralik gibi gösterdi. Ilanlari gören yaklasik 20 aile, sahisla irtibata geçerek evi kiralamak istedi. Müsterilerden kiralari alan süpheli, ’Evde su anda birilerinin oturdugunu, 3-5 gün içinde evin bosalacagini’ söyledi.

Bu süre zarfinda vatandaslari oyalayan sahis zaman istedi. Daha sonra evdeki esyalari tasimak için bazi vatandaslardan nakliye parasi da alan sahis, kayiplara karisti. Depremzede vatandaslari da dolandirdigi ortaya çikan sahsin bazi vatandaslari da tehdit ettigi belirlendi. Sikayet üzerine çalisma baslatan Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, süpheliyi yakalamak için operasyon düzenledi.

Kiralamak istedigi evin bölgesinde taninan biri olan sahis, ekiplerin çalismasiyla gözaltina alindi. Emniyetteki islemleri tamamlanan E.K., adliyeye sevk edildi. Süpheli, emniyet çikisi gazetecilerin sorularini yanitsiz birakti.
Kaynak: İHA