Aydin'dan Gelen 37 Ögrenci Bilecik'in Tarihi Ve Kültürel Yerlerini Ziyaret Etti

Gençlik ve Spor Bakanliginca yürütülen ’’Biz Anadolu’yuz Projesi’’ çerçevesinde Aydin’dan gelen 37 ögrenci, Bilecik’in tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etti.

Aydin'dan Gelen 37 Ögrenci Bilecik'in Tarihi Ve Kültürel Yerlerini Ziyaret Etti
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve esi Emine Erdogan’in himayesinde baslatilan, Gençlik ve Spor Bakanliginca yürütülen ’Biz Anadolu’yuz Projesi’ çerçevesinde toplamda Aydin’dan gelen 37 ögrenci, Bilecik’in tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etti.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Aydin’dan 40 genç ile1 lider ve 2 koordinatör olusan kafileyi Bilecik’te koordinatörler ve gençlik liderleri karsiladi. Ilk gün Gençlik Merkezi ziyareti ile baslayan tarih gezisi Seyh Edebali Türbesi, Yasayan Sehir Müzesi ve Sögüt bulunan Ertugrul Gazi Türbesi ziyareti ile devam etti. Ikinci gün Bozüyük Sehir Müzesi ve Kasimpasa Camii ziyaretiyle devam eden gezi son gününde Osmaneli’nde Aya Yorgi Kilisesi, ilçenin tarihi camileri ziyareti ile devam etti. Heyet son olarak Pazaryeri ilçesine bagli Kinik Köyü’nde çömlekçi ustalarini ziyaret ederek, burada hünerleri sergiledi.
Kaynak: İHA