Anadolu Üniversitesi Isbirliginde Hazirlanan Proje TÜBITAK'tan Destek Aldi

“Yeni Bir Turist Türü Olarak Dijital Göçebeler: Türkiye’nin Cazip Bir Destinasyon Olmasina Yönelik Stratejilerin Gelistirilmesi” isimli proje, TÜBITAK 3005 Sosyal ve Beserî Bilimlerde Yenilikçi Çözümler Arastirma Projeleri Destek Programi çerçevesinde ‘A’ puan alarak desteklenmeye hak kazandi.

Anadolu Üniversitesi Isbirliginde Hazirlanan Proje TÜBITAK'tan Destek Aldi
Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Semra Günay, Ögr. Gör. Önder Demir ile Eskisehir Teknik Üniversitesinden Dr. Ögretim Üyesi Fatma Yasli ve Bilecik Seyh Edebali Üniversitesi Cografya Bölümü doktora ögrencisi Deniz Ates’in yer aldigi bir ekip ve Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi ögretim üyesi Doç. Dr. Öznur Akgis Ilhan tarafindan yürütülecek. Projenin is birligi ortaklarini ise TOBB Sigorta Acenteleri Icra Komitesi, Türkiye Genç Is Insanlari Dernegi, Turist Rehberleri Birligi (TUREB) ve Cografya Egitimi Dernegi olusturuyor.

Proje ile Türkiye’de dijital göçebelik endüstrisinin gelistirilmesine yönelik stratejilerin gelistirilerek ülkemizin dijital göçebeler için tercih edilen bir destinasyon haline gelmesine katki saglanmasi hedefleniyor. Projenin süresi 20 ay, toplam bütçesi ise 344 bin Türk Lirasi olarak belirlenirken, bu kaynaklar, Türkiye’de dijital göçebelik endüstrisinin gelistirilmesine yönelik arastirma ve bilgilendirme çalismalarinda kullanilacak.
Kaynak: İHA