Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan'in Adalet Ve Degisim Yürüyüsü CHP Genel Merkezi'nde Son Buldu

Adalet ve Degisim Yürüyüsü’nü CHP Genel Merkezi önünde sonlandiran Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun Istanbul’a gitmesi üzerine “Bay Kemal sizleri duymamak için kaçti” dedi.

Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan'in Adalet Ve Degisim Yürüyüsü CHP Genel Merkezi'nde Son Buldu
Tanju Özcan’in 3 Temmuz’da baslattigi ve 10 gün süren "Adalet ve Degisim Yürüyüsü" Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi önünde son buldu. Burada CHP’de degisim isteyenlerle bir araya gelen Özcan bir konusma yaparak Kemal Kiliçdaroglu’nun seçim döneminde FETÖ’cülerle, Soros’cularla ve HDP ile birlikte yürüdügünü söyledi.

Kiliçdaroglu’nun koltuk sevdalisi oldugunu belirten Özcan, Kemal Kiliçdaroglu’nun oturmasi için CHP Genel Merkezi önüne sandalye firlatti.

“Bay Kemal sizleri duymamak için kaçti”

Yaklasik 200 kilometre yol yürüyen ve 1 milyon 350 bin adim attigini söyleyen Tanju Özcan, “Biliyorsunuz ben Köroglu’nun diyari Bolu’nun çocuguyum. Bundan birkaç yüzyil önce Köroglu, Bolu Beyine söyle seslenmis; ‘benden selam olsun Bolu Beyi’ne, çikip su daglara yaslanmalidir, at kisnemesinden karga sesinden, daglar seda verip seslenmelidir.’ diyerek. Bolu Beyi’ne Bolu’ya geliyorum demisti. Bu kardesiniz de 10 gün önce Bolu’dan benzer cümlelerle ‘ayrilma Bay Kemal, genel merkezin önüne geliyorum’ dedim. Ama nasil Bolu Beyi kaçtiysa bugün de Bay Kemal sizleri duymamak için kaçti” ifadelerini kullandi.

Seçimden önce Kemal Kiliçdaroglu ile konusarak Ekrem Imamoglu ya da Mansur Yavas’in sansinin daha yüksek oldugunu söyledigini belirten Özcan, Kemal Kiliçaroglu’ndan ‘belediyeleri AK Parti’ye birakamayiz’ cevabini aldigini söyledi.

Bu cevabi bir kez daha dile getiren Özcan, Kiliçdaroglu’nun 9 ay belediyeleri birakmamak için Türkiye’nin 5 yil daha Recep Tayyip Erdogan’a birakildigini ifade etti.



“FETÖ’cülerle yol yürümeyi denedi, Soros’cularla yol yürümeyi denedi”

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun seçim sürecinde gerçek Atatürkçülerle yürümedigini ifade eden Özcan, “Ne oldugunu bilmedigimiz danismanlarla çalisti. FETÖ’cülerle yol yürümeyi denedi, Soros’cularla yol yürümeyi denedi, badem biyiklilarla yol yürümeyi denedi, 10 Aralikçilalarla yol yürümeyi denedi. Sonuç tam bir hüsran oldu. Yaziklar olsun. Bir danisman vardi hatirlar misiniz? Jeremy Rifkin. Adam hiç Türkiye’ye gelemeden milyonlarca lira paramizi aldi” diye konustu.

Toplumun, milli savunma konusunda Kiliçdaroglu’ndan beklentileri oldugunu ancak Kiliçdaroglunun bunu karsilayamadigini belirten Özcan, Kiliçdaroglu’nun HDP’yi küstürme korkusuyla ‘terörle mücadele edecegim’ diyemedigini söyledi.



Kemal Kiliçdaroglu’nun partiye mezhepçiligi soktugunu iddia eden Özcan, “Biz CHP ailesi olarak Aleviler ile Sünniler ile Kürtleri ile Türkleri ile bir bütünüz ve ayni amaca hizmet ediyoruz” dedi.



“Koltuk Sevdalisi Kiliçdaroglu sana koltuk getirdim”

Konusmasina “Sen madem bu kadar çok koltuk seviyorsun. Bak ‘Koltuk Sevdalisi Kiliçdaroglu’ ben sana koltuk getirdim. Simdi in o koltuktan al bu koltugu git evinde otur, torunlarini sev” diye baslayan Özcan, yaninda getirdigi koltugu CHP Genel Merkezi’nin önüne atarak Kiliçdaroglu’nu protesto etti.

“Büyüksehirleri de kaybedersek Kemal Bey’in sokaga çikacak yüzü kalmaz”

Kiliçdaroglu’na seslenen Özcan konusmasina söyle devam etti:

“Bakin Bay Kemal bu kafayla giderse, yedi ay son yerel seçimler var, genel merkezin önünden sesleniyorum; bu kafayla gidersek Ankara’yi, Istanbul’u, Adana’yi, İçel’i, Hatay’i, Antalya’yi niye derseniz cevabi yine burada. Bu kafayla o büyüksehirleri de kaybedersek Kemal Bey’in sokaga çikacak yüzü kalmaz. Ben de kendisine buradan tarihi bir çagrida bulunuyorum. Aklini basina al Bay Kemal, hemen görevi birakacagini açikla, kurultay tarihini açikla, kurultayda aday olmayacagini açikla, parti programini güncelle, Ekim sonunda ben gidiyorum ve toplumu da, CHP’lileri de, bizleri de rahatlat.”

“Ey Kemal Kiliçdaroglu basarisiz oldun. Kral çiplak”

Kemal Kiliçdaroglu’nun “degismeyen tek sey degisimin kendisidir" sözüne atifta bulunan Özcan, “Kendisi sürekli söylüyor ama yapmiyor. Degismeyen tek sey degisimin kendisidir diyor. Ama bizdeki degisimin zamani geldi geçiyor. Istifa et Bay Kemal, istifa et Bay Kemal, istifa et Bay Kemal, istifa et Bay Kemal. Size Imamoglu gibi bir sir vererek konusmayi bitireyim mi? Ey Kemal Kiliçdaroglu basarisiz oldun. Kral çiplak! Hepinize çok tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA