Yesilyurt'ta Depremzedelere Yardimlar Sürüyor

Yesilyurt Belediyesi AR-GE Müdürlügü, Hollanda merkezli Insani Yardim Kurulusu (Cordaid) ve Kentsel Gelisim Dernegi isbirligiyle Malatya’ya getirilen 8 bin koli erzak ve hijyen setinin yani sira 300 adet çocuk kiyafeti ile 12 ton hayvan yeminin Dogansehir Ilçesindeki konteyner kentlerde kalan depremzedelere ve çiftçilere dagitimina baslandi.

Yesilyurt'ta Depremzedelere Yardimlar Sürüyor
6 Subat 2023 tarihinde meydana gelen ‘yüzyilin felaketi’ büyük depremlerin ardindan deprem yaralarinin sarilmasi ve vatandaslarin her türlü ihtiyacinin karsilanmasi noktasinda teyakkuza geçerek bütün imkanlari seferber eden Yesilyurt Belediyesi, kalici konutlar tamamlanana kadar geçici barinma merkezlerinde kalan depremzedelerin ihtiyaçlarinin karsilanmasi adina yürüttügü hizmetlere bir yenisini daha ekledi.

Malatya ve Yesilyurt’un farkli bölgelerinde kurulan konteyner kentlerin gerek alt yapi ve üst yapilarinin hazir hale getirilmesi gerekse de bu tür yasam alanlarinda kalan vatandaslarin ihtiyaçlarinin karsilanmasi için yurt içi ve yurt disindan gönderilen yardimlarin planli bir sekilde dagitilmasina öncülük eden Yesilyurt Belediyesi, Hollanda merkezli Insani Yardim Kurulusu (Cordaid) ile isbirligi yaparak, Hollanda’da ki yardimseverlerin katkilariyla bir araya getirilen erzak ve yardim kolilerinin yani sira 12 ton hayvan yeminin Malatya’da ki depremzedelere ulastirilmasinda köprü vaziyeti görüyor.

Yesilyurt Belediyesi AR-GE Müdürlügünün organizasyonunda, Kentsel Gelisim Dernegi ve Yesilyurt Kent Konseyinin de katkilariyla hayata geçen ‘Hollanda Cordaid’ Destekli Yardim Projesi kapsaminda hazirlanan erzaklar, yardim paketleri ve hayvan yemleri, Dogansehir’in Polat mahallesinde ki konteyner kentlerde kalan vatandaslarin yani sira Polat, Topraktepe ve Elmali mahallelerinde yasayan depremzedelere ve çiftçilere teslim ediliyor.

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar ile Dogansehir Belediye Baskani Durali Zelyurt’ta, Polat mahallesinde ki konteyner kentlerde kalan vatandaslari ziyaret ederek paketler halinde getirilen erzak ve hijyen setlerinin yani sira çocuk kiyafetlerini depremzede ailelere teslim ettiler.

Depremzedelerin temel ihtiyaçlarinin karsilanmasi adina hayata geçen projeden dolayi Yesilyurt Belediyesi ile Hollanda merkezli Insani Yardim Kurulusu (Cordaid) Yetkililerine ve yardimseverlere tesekkürlerini sunan Dogansehir Belediye Baskani Durali Zelyurt, “ Belediye Baskanimiz Sayin Mehmet Çinar ile birlikte gelen yardim paketlerini depremzedelere teslim ediyoruz. Depremde magdur olan ailelere yönelik desteklerimiz devam edecektir, emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar ise birlik, beraberlik ve dayanisma içerisinde bu zorlu süreci hep birlikte atlatacaklarini ve daha güçlü bir sekilde ayaga kalkacaklarini söyledi.



Yesilyurt Belediyesinin depremin ilk anindan itibaren vatandaslarin yaninda yer aldigini ve her türlü destegi verdigini hatirlatan Yesilyurt Belediye Baskani Mehmet Çinar, 8 bin koli erzak ve hijyen setinin yani sira 300 adet çocuk kiyafeti ve 12 ton hayvan yeminin dagitilmak üzere Malatya’ya gönderen Hollanda merkezli Insani Yardim Kurulusu (Cordaid) ile katki sunan herkese tesekkürlerini iletti.

Baskan Çinar, yurt içi ve yurt disindan gönderilen yardim paketlerini planli bir çalismayla depremzedelere ulastirmaya devam ettiklerini ifade ederek, “AR-GE Müdürlügümüzün girisimleri neticesinde Hollanda merkezli Insani Yardim Kurulusu (Cordaid) ve Kentsel Gelisim Dernegi arasinda yapilan isbirligi neticesinde gida, hijyen, kiyafetler, oyuncaklar ve 12 ton hayvan yeminden olusan yardim malzemelerini Dogansehir Ilçemizde yasayan depremzedelere ulastiriyoruz. Konteyner kentlerde kalan vatandaslarimizin saglikli, huzurlu ve güven içerisinde hayatini sürdürmesi, depremden etkilenen çiftçilerimizin de daha fazla üretim yapmalari bizim için çok önemlidir. 6 Subat’ta çok büyük bir felakette karsilastik, Yesilyurt ve Dogansehir Ilçelerimizde bu depremden büyük oranda etkilendi. Belediye olarak ta depremin yasandigi ilk andan bugüne kadar depremzedelerimizin ihtiyaçlarinin karsilanmasi için her türlü destegi verdik, imkanlarimizi seferber ettik. Bu zorlu günleri birlik, beraberlik ve dayanisma içerisinde atlatacagiz. Hepimizi derinden üzen felaketin izlerini birlikte silecegiz. Hayirseverlerimizin ve gönüllü kuruluslarimizin bu tür yardimlari bizim için kiymetli ve degerlidir. Yurt içi ve yurt disinda ki yardimseverlerimizin gönderdigi yardim kolilerinin planli ve sistemli bir sekilde depremzedelere ulastirilmasina özen gösteriyoruz. Polat mahallemizin yani sira Elmali ve Topraktepe mahallerinde yasayan hemsehrilerimize de bu yardimlari ulastiracagiz. Böylesine anlamli ve güzel bir projenin hayata geçmesini saglayan, emek veren, katki sunan herkese sahsim ve tüm hemsehrilerim adina tesekkür ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha Türkiye, devleti ve milletiyle bu zorluklara da gögüs gerecek, küllerinden yeniden dogacaktir. Depremde hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yakinlarina sabir ve bassagligi, yaralilarimiza acil sifalar diliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA